Καλημέρα φίλες και φίλοι αναγνώστες!

Όπως έχετε αντιληφθεί έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο με την ένταση να ανεβαίνει, τα κόμματα να προετοιμάζονται και τα διάφορα «συστήματα» να προετοιμάζουν τα δικά τους πρόσωπα για ειδικούς ρόλους, που ενδεχομένως απαιτηθούν μετά τις εκλογές, εάν και εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία από τη ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποσπάσει διαφορά τουλάχιστον 5 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή!

Επιμένουμε: Εκλογές 26 Μαρτίου ή 9 Απριλίου λόγω απογραφής! Και δεύτερες εκλογές στις 22 Μαΐου!

Όπως όλα δείχνουν την ώρα τούτη, το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών τον Ιανουάριο ή έστω τον Φεβρουάριο απομακρύνεται!

Εκλογές θα γίνονταν μόνο εάν ο πρωθυπουργός σερνόταν σε αυτές λόγω «υποκλοπών»!

Από τη στιγμή που το θέμα αυτό δεν «ανεβαίνει», ούτε προκύπτουν αποδείξεις ή ενοχοποιητικά στοιχεία, παρά μόνο λίστες επιστημονικής φαντασίας, που δεν τεκμαίρονται ούτε πιστοποιούνται, εκλογές θα πραγματοποιηθούν βάσει του προγραμματισμού του πρωθυπουργού!

Εμείς επιμένουμε στην ημερομηνία που αποκαλύψαμε πριν από περίπου 1,5 μήνα και επανήλθαμε χθες!

Οι πληροφορίες λένε πως στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μπει η 26η Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει ότι η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου!

Εάν ο πρωθυπουργός θελήσει οι εκλογές να διενεργηθούν βάσει της απογραφής, που αλλάζει έδρες σε περιφέρειες, τότε ως επικρατέστερη ημερομηνία φέρεται η 9η Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων που θα συμπέσει με την έξοδο του Πάσχα προς την επαρχία!

Υπό αυτή τη λογική οι δεύτερες εκλογές, με την ενισχυμένη αναλογική, θα διενεργηθούν στις 22 Μαΐου, το Σαββατοκύριακο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης!

Τι «παίζουν» τα επιχειρηματικά και εκδοτικά «συστήματα»! Δένδιας και Χατζηδάκης σε πρώτο πλάνο ως πρωθυπουργοί κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΚΙΝΑΛ!

Εάν στις εκλογές όλα πάνε κατ’ ευχήν για τον Κυρ. Μητσοτάκη έχει καλώς! Αν όμως όχι, όπως προαναφέραμε, τότε το ΚΙΝΑΛ του Ν. Ανδρουλάκη θα δεχτεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς Μητσοτάκη πρωθυπουργό αλλά με πρόσωπο κοινής αποδοχής από τον χώρο της ΝΔ!

Υπό αυτό το πρίσμα δύο πρόσωπα παίζουν δυνατά την ώρα τούτη για το ρόλο αυτό!

Ο Νίκος Δένδιας που συγκεντρώνει την υποστήριξη τριών πανίσχυρων επιχειρηματικών ομίλων, με πρόσβαση και επιρροή στα ΜΜΕ, τηλεοπτικά κανάλια και εκδοτικά συγκροτήματα και ο Κωστής Χατζηδάκης που έχει κάνει προσφάτως την εμφάνιση του σε αυτό το ρόλο υποστηριζόμενος από ένα εκδοτικό- επιχειρηματικό σύστημα, περιλαμβανομένων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης!

Ο τεχνοκράτης και χαμηλού προφίλ υπουργός Εργασίας, «πατρονάρεται» από μεγαλοδημοσιογράφο κεντροδεξιάς εφημερίδας αλλά και έναν «συγγενή» μηχανισμό, που εμπεριέχει επιχειρηματίες και «παράγοντες» της αγοράς! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έχει ισχυρές αναφορές στην οικογένεια Μητσοτάκη και αποτελεί μια εκδοχή με την οποία πιθανότατα θα ήταν σύμφωνος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν προέκυπτε ζήτημα ακυβερνησίας λόγω εκλογικών αποτελεσμάτων!

Ο Νίκος Δένδιας πάντως, θεωρείται ο «φυσικός διάδοχος», μολονότι δεν απολαμβάνει της στήριξης και της εμπιστοσύνης την ώρα τούτη, ούτε από Σαμαρά, ούτε από Καραμανλή (της Ραφήνας)!

Για να ξέρετε …1) Ενισχυμένος στον Κούλη ο Θεοδωρικάκος μετά την επίθεση εναντίον του!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος φέρεται ενισχυμένος ως προς τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, μετά την πρόσφατη «επίθεση» που δέχτηκε από εκδοτικό συγκρότημα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει φέρει πιο κοντά του τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εμφανίζεται «πιστός» στην πρωθυπουργική γραμμή (και γι αυτό δέχεται δημοσιογραφικά βέλη όπως υποστηρίζει) και δεν έχει «αλλαξοπιστήσει» όπως κάποιοι άλλοι που έχουν κάνει κωλοτούμπα μεγαλύτερη από τον Ιωάννη Μελισσανίδη!!!

Για να ξέρετε …2) Ο μόνος σίγουρος στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ!

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες εκ των έσω πηγές μου λένε, πως μόνο ένα πρόσωπο είναι σίγουρο για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ, σε εκλόγιμη φυσικά θέση!

Είναι δικηγόρος, νέος, ικανός, έμπιστος, με τεράστια εμπειρία και γνώσεις γύρω από την διαχείριση του Μαξίμου, τον οποίο έχει κυνηγήσει αμείλικτα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σκοτεινοί παρακρατικοί και παραδικαστικοί μηχανισμοί!

Βγήκε νικητής μέσα από μια μακρόχρονη δοκιμασία και φέρεται έτοιμος, υπό προϋποθέσεις, για πιο παρεμβατικό ρόλο!

Μεγάλη υπόθεση να δεχτεί και πολύ ισχυρό χαρτί, γνώσης, νηφαλιότητας και ψυχραιμίας, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Για να ξέρετε …3) Η αυτονομημένη Δικαιοσύνη και τα «παρασυστήματα» του χθες, εγκυμονούν κινδύνους!

Έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει ότι στον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης, έχουν συντελεστεί αλλαγές και ανατροπές!

Έχουν αναδειχθεί συστήματα που δεν «ελέγχονται», πλήρως αυτονομημένα με νέους, 50αρηδες δικαστές και εισαγγελείς, που έχουν τη δική τους «ατζέντα» και την προσωπική φιλοσοφία έξω από συσχετισμούς δυνάμεων και ισορροπίες, ενώ επανήλθαν από το παρελθόν πρόσωπα που σχετίζονται με παλιούς κομματικούς μηχανισμούς!

Υπό αυτό το πρίσμα, πληθαίνουν οι φωνές και οι ψίθυροι ότι το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και το οποίο «δεν πλησιάζεται» ή εξ ορισμού «βρίσκεται απέναντι» εγκυμονεί κινδύνους, όσον αφορά ανοιχτές υποθέσεις μείζονος σημασίας!

Για να ξέρετε …4) Ανεβασμένες και πάλι οι μετοχές του Κυρ. Πιερρακάκη!

Μετά από ένα διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου ο Υπ. Ψηφιακής πολιτικής δέχτηκε υπόγεια πυρά, ακόμη και από «φίλεια μέσα» που αποσκοπούσαν να τον «κοντύνουν» στην μελλοντική μάχη της διαδοχής στην ΝΔ και να του «τσαλακώσουν» την εικόνα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχοντας ξεπεράσει και το πρόβλημα του φυσικού τραυματισμού του, επανέρχεται δριμύτερος και φέρεται να διάγει τις καλύτερες μέρες των σχέσεων του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τον εμπιστεύεται απόλυτα!

Ο νεαρός πολιτικός, ο μόνος που έχει τέτοια πρόσβαση και αποδοχή στις νεαρές ηλικίες, κατεβαίνει στην Α’ Αθηνών με βασικό αντίπαλο για την πρώτη θέση τον Βασιλάκη τον Κικίλια, που ο ίδιος διαρρέει ότι είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις, μολονότι κάτι τέτοιο δεν πιστοποιείται, ούτε προκύπτει στην πράξη! Η υπόθεση θα έχει ενδιαφέρον πάντως…

Για να καταλαβαίνετε… Τόλης όπως Χάρης! Γιατί ο Τσίπρας βλέπει τον πρώην τραπεζίτη ως τον νέο Παμπούκη!

Ξαφνικά από το ρεπορτάζ μας προέκυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, προφανώς μετά από παρέμβαση – πρόταση του καλού μου φίλου Κώστα, του δημοσιογράφου – αρθρογράφου εκδοτικού συγκροτήματος και άλλων δραστηριοτήτων, σκέφτεται τον Τόλη (ένας είναι ο Τόλης, μετά τον Βοσκόπουλο φυσικά) όχι απλώς ως τεχνοκράτη στην φαρέτρα του, αλλά ως νέο Χάρη Παμπούκη του ΓΑΠ, υπουργό Επικράτειας σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο απώτερο μέλλον, με ρόλο νταραβεριτζή του συστήματος, καθώς ο Τόλης έχει μεγάλη εξειδίκευση!

Από χειροφιλήματα σε συζύγους πρώην μεγαλοτραπεζιτών έως και συμμετοχές σε ΔΣ ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και μεγάλων οικογενειών!

Ο Τόλης, ή Ρόμπερτ Ρέντφορντ που λόγω φράντζας θέλει να τον αποκαλούν, προαλείφεται λοιπόν για μελλοντικός κεντρικός νταραβεριτζής του Αλέξη!

Οι ηθικοί αυτουργοί της κατάρρευσης των τραπεζών και της εποχής των μνημονίων! Θέλει ο Αλέξης να ταυτιστεί μαζί τους;

Ωστόσο πολύ φοβάμαι ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί ούτε συνειδητοποιήσει, πως ο Τόλης εκπροσωπεί και εκφράζει όλους αυτούς που φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και την ένταξη της Ελλάδας στην εποχή των μνημονίων!

Οι κάθε μορφής και λογής Τόληδες, πρώην τραπεζίτες και νυν fund managers έχουν καταγραφεί στην κοινή γνώμη ως οι ηθικοί αυτουργοί των μνημονίων που τα πλήρωσαν από το υστέρημα τους οι φορολογούμενοι πολίτες!

Γιατί την ώρα που η κοινωνία ισοπεδωνόταν οικονομικά και οι μέτοχοι των τραπεζών έβλεπαν τα χρήματα τους να εξαϋλώνονται, οι Τόληδες έγιναν κροίσοι, ζάπλουτοι και έρχονται σήμερα να παραστήσουν τους fund managers που πίνουν το αίμα του κοσμάκη, βουτάνε σπίτια απελπισμένων και χαμένες περιουσίες επιχειρηματιών που δεν έκλεψαν, αλλά λόγω συγκυρίας έπεσαν έξω!

Αν ο Αλέξης, το μυαλό και τη ρητορική του οποίου ομολογώ ότι θαυμάζω και παρακολουθώ, θέλει σε αυτή τη φάση που βρίσκεται πάλι στα πάνω του, να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα ξεπερασμένο χθες και τα θλιβερά απομεινάρια του τραπεζικού συστήματος που κατέρρευσε και έκλεισε τον κύκλο του, τότε ας πάρει δίπλα του και τον Νίκο, τον Δημήτρη Δ. ( ή Μίμη των τραπεζών), τον Θόδωρο και όλα τα καλά παιδιά μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί και έχει καταγράφει με τη δική της σημασία και σημειολογία στην ιστορική μνήμη!