Το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη δράση της 30χρονης που έκανε μπότοξ χωρίς σχετική άδεια. Σε παράνομο… «κέντρο αισθητικής» είχε μετατρέψει το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας μια 30χρονη κάνοντας επεμβάσεις με μπότοξ και υαλουρινικό οξύ.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε τα σκευάσματα που χρησιμοποιούσε ήταν απαγορευμένα στην Ευρώπη και δεν είχαν καμία έγκριση από τον ΕΟΦ.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στην Αστυνομία. Από την έρευνα προέκυψε ότι η 30χρονη, σε οικία ιδιοκτησίας της, διατηρούσε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου χορηγούσε σε πελάτες της σκευάσματα υαλουρονικού οξέως και μπότοξ. Το συγκεκριμένα σκευάσματα έχουν χαρακτηριστεί ως απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων θεωρούνται επικίνδυνα για τους χρήστες.

Διαφήμιζε τη δουλειά της στα social media

Μάλιστα, για την προώθηση της δραστηριότητάς της και τη διερεύνηση του πελατολογίου της, η 30χρονη διαφήμιζε τις υπηρεσίες της και τα προϊόντα μέσω λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διέθετε.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, είπε πως η σύλληψη αυτή είναι μία επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας.

«Μία γυναίκα συνελήφθη καθώς είχε φτιάξει ως ιατρείο το σπίτι της και έκανε ενέσιμες θεραπείας. Επίσης, δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο. Συγκεκριμένα, ένας επιχειρηματίας έφερνε παράνομο μπότοξ και υαλουρονικό από την Κίνα και τα διακινούσε μαζί με τον υπάλληλό του».

«Ξέρω που είναι τα νεύρα στο πρόσωπο έχω διαβάσει πολλά βιβλία και μια Ρωσίδα μου έδειξε πως να κάνω ενέσεις μπότοξ. Το κάνω για να ζήσω. Δεν έκανα κανένα κακό», αυτά είπε μεταξύ άλλων στα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας η 30χρονη γυναίκα που ενώ δεν είναι γιατρός έκανε μέσα στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας ενέσεις μποτοξ και υαλουρονικού οξέως σε δεκάδες γυναίκες που ήθελαν να φαίνονται πιο νέες και όμορφες.

Πώς έφτασε στα ίχνη της η ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο κατώφλι της 30χρονης έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν από μια γυναίκα η οποία τους ανέφερε ότι μετά τη θεραπεία που της έκανε είχε πρόβλημα σε όλο της το πρόσωπο. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο «ιατρείο» της 30χρονης και διαπίστωσαν ότι μέσα είχε τα παράνομα σκευάσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί κάθε εβδομάδα δεχόταν δεκάδες επισκέψεις καθώς διαφήμιζε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέσω διαδικτύου και έπαιρνε πάνω από 150 ευρώ για κάθε επίσκεψη.

Σε βάρος της 30χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Διαβάστε ακόμη: