Επιφυλακτικά ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,14% στις 12:51 μ.μ., με τους περισσότερους κλάδους υψηλότερα. Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν πτώση 1,75%, ενώ η υγειονομική περίθαλψη, τα μέσα ενημέρωσης και το λιανικό εμπόριο αυξήθηκαν περίπου κατά 0,6%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7406.81 μονάδες οριακά πάνω απο τη γραμμή μη μεταβολής κατά 0,01%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,12%, στις 16049.44 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,17%, στις 7279.07 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28566.78 μονάδες μειωμένος κατά 0,15%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9395.3 μονάδες αρνητικός κατά 0,45%.

Η βρετανική εταιρεία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado ήταν ο κορυφαίος κερδισμένος, καταγράφοντας άνοδο 16%. Η εταιρία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, και μια ευρύτερη ζημιά του ομίλου προ φόρων. Σχετικά με τις πρόσφατες εικασίες για το ενδιαφέρον εξαγοράς από την Amazon, το Reuters επικαλέστηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Τιμ Στάινερ ο οποίος φέρεται να είπε ότι, «η κερδοσκοπία είναι εικασία, δεν έχω τίποτα να πω».

Ελβετική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Novartis αύξησε την καθοδήγηση των κερδών της για ολόκληρο το έτος καθώς ανέφερε σημαντικά υψηλότερα λειτουργικά έσοδα. Ανακοίνωσε επίσης ότι το συμβούλιο της ενέκρινε το spinoff και την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Sandoz, το τμήμα γενόσημων φαρμάκων της και μια επαναγορά (buyback) μετοχών 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι η σημερινή θα είναι μια σημαντική ημέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με οικονομικά αποτελέσματα από τις Bank of America, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon και PNC Financial σε αναμονή.

Διαβάστε περισσότερα