Οι μετοχές του βρετανικού διαδικτυακού παντοπωλείου Ocado Group αυξήθηκαν περισσότερο από 30% την Πέμπτη, αφού η εφημερίδα The Times ανέφερε «κερδοσκοπικό ενδιαφέρον προσφοράς από περισσότερους από έναν Αμερικανούς μνηστήρες».

Η έκθεση υποδηλώνει ότι οι μεγάλοι παίκτες τεχνολογίας θα μπορούσαν να σταθμίσουν τις επιλογές τους όσον αφορά το Ocado και επιλέγει την Amazon ως δυνητικά ενδιαφερόμενο μέρος.

Η Ocado και η Amazon αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν προσεγγίστηκαν απο διεθνή μέσα.

Οι μετοχές της Ocado σημείωσαν άλμα έως και 43% στον απόηχο της είδησης, προτού υποχωρήσουν. Η τιμή της μετοχής στην αγορά του Λονδίνου διαπραγματεύθηκε τελευταία φορά με άνοδο περίπου 32%.

Η Ocado αδειοδοτεί την παράδοση ειδών παντοπωλείου, η οποία χρησιμοποιείται στο τμήμα λιανικής της εταιρείας για να μεταφέρει τρόφιμα, ποτά και είδη οικιακής χρήσης σε περισσότερους από 800.000 πελάτες σε όλο το  Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Η Ocado πουλά είδη δικής της επωνυμίας καθώς και προϊόντα της Marks & Spencer. Οι μετοχές των Marks and Spencer αυξήθηκαν κατά 3% κατά τις απογευματινές συναλλαγές στο Λονδίνο.

Η Ocado σημείωσε άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς οι Βρετανοί σε lockdown στράφηκαν σε διαδικτυακές παραδόσεις ειδών παντοπωλείου, αλλά οι μετοχές της εταιρείας έχουν έκτοτε εξασθενίσει και η θυγατρική του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου FTSE Russell πρότεινε τον Μάιο ότι θα μπορούσε να βγει από τον FTSE 100 εντελώς.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανέφερε ζημία προ φόρων 501 εκατομμυρίων λιρών (652 εκατομμυρίων δολαρίων) για το έτος έως τον Νοέμβριο του 2022, η οποία ήταν χειρότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Ocado απέδωσε τις απώλειές της στους πελάτες που απομακρύνθηκαν από τις συνήθειες αγορών τους σε μεγάλο καλάθι λόγω της πανδημίας, την πίεση από την κρίση κόστους ζωής και τις πληθωριστικές πιέσεις και τις αυξημένες δαπάνες μάρκετινγκ.

Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν αναφορές που έλεγαν ότι τα σχέδια της Ocado να επεκταθεί είχαν τεθεί σε αναβολή, και τον Απρίλιο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα έκλεινε την παλαιότερη αυτοματοποιημένη αποθήκη της στο Hatfield, βόρεια του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα