Το πρωί της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21, για το επίδομα παιδιού έτους 2021, έκλεισε, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υπολογισμού για την πληρωμή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου.

Σήμερα η πληρωμή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται την τελευταία ημέρα του μήνα, αλλά η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων ξεκινά από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας.

Ως εκ τούτου, η πληρωμή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ θα φανεί στους λογαριασμούς την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, πως για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 πληρωμή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ θα φανεί στους λογαριασμούς την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Επίδομα παιδιού Α21: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2021

Σε έξι διμηνιαίες δόσεις θα καταβάλει και φέτος ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα του παιδιού στους δικαιούχους.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ για το 2021 είναι οι παρακάτω:

  • Η πρώτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Μαρτίου.
  • Η δεύτερη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Μαΐου (Η πληρωμή αυτή αφορούσε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο).
  • Η τρίτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 31 Ιουλίου (Η πληρωμή αυτή αφορούσε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο).
  • Η τέταρτη δόση πληρώθηκε στους δικαιούχους στις 30 Σεπτεμβρίου (Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο).
  • Πέμπτη δόση: Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.