Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά την επιτυχία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, με την πρώτη να κρατάει στα χέρια της το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στην Ντόχα.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη επέστρεψε την Κυριακή (11.02) στην Ελλάδα κι έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο “Ελ. Βενιζέλος”έχοντας στα χέρια της το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο και το ασημένιο για την προσπάθειά της στο ελεύθερο πρόγραμμα της τεχνικής κολύμβησης.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου, αλλά και την υπόλοιπη ελληνική αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να τις υποδέχεται και πλήθος κόσμου να τους δίνει το χειροκρότημα. Θυμίζουμε ότι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου κατάφεραν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την 6η θέση που κατέλαβαν στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου καλλιτεχνικής κολύμβησης.

“Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους. Τα τελευταία 2 χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Δεν ήρθε πέρυσι, φέτος δεν θα γινόταν να το αφήσω να περάσει έτσι.

Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι.

Το “σκέφτομαι να τα παρατήσω το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό” ανέφερε η Πλατανιώτη.

Από τη μεριά της, η Σοφία Μαλκογεώργου είπε: “Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, για εμένα θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί όνειρο ζωής και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ευαγγελία που με έχει βοηθήσει αφάνταστα. Έχουμε δέσει πάρα πολύ ως Ντουέτο”.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τόνισε: “Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η δύναμη και η ομορφιά του αθλητισμού που πάει όλο και ψηλότερα. Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι, τις ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν, όλη η Ελλάδα τις ευγνωμονεί. Πολλά συγχαρητήρια, είμαστε δίπλα τους. Συγχαρητήρια επίσης σε όλα τα παιδιά του υγρού στίβου”.

Διαβάστε ακόμη: