Η Tesla είναι η εταιρεία που είχε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ανάπτυξη στα Best Global Brands 2021 της Interbrand. Η αξία της είχε ποσοστιαία άνοδο 184% σε ετήσια βάση ,αγγίζοντας τα 36.270 δισ. δολάρια. Μάλιστα στη σχετική λίστα των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου βρέθηκε στην 14η θέση της κατάταξης και στην  ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, πίσω από Toyota (7η), Mercedes (8η) και BMW (12η).

Στην Ελλάδα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το Δεκέμβριο 2020! Σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στην αγορά και να σημειώσει πωλήσεις που θα ζήλευαν… όλοι! Και αυτό διότι, η Tesla είναι μία μάρκα που διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες, οι ταξινομήσεις για το 2021 αναμένεται να αγγίξουν τις 700 μονάδες. Από αυτές, οι 580 περίπου αφορούν στο Model 3 ενώ οι υπόλοιπες στο νέο Model Y.

Με λίγα λόγια θα τολμήσουμε να πούμε πως πρόκειται για μία μάρκα φαινόμενο στην Ελλάδα. Τι ετοιμάζει όμως για το 2022;

Ταχυφορτιστές σε Λαμία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Για τη νέα χρονιά, το πλάνο της μάρκας έχει πολύ ενδιαφέρον. Όσον αφορά τους ταχυφορτιστές, αρχικά αναμένεται σημείο φόρτισης στη Λαμία. Το έργο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται σταθμός ταχυφορτιστών στη Λάρισα ενώ προς τα τέλη του επόμενου έτους και στην Θεσσαλονίκη. Να τονίσουμε πως οι φορτιστές αυτοί αφορούν ταχύτητες 250kW, που μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες κάθε Tesla στο 80% σε λιγότερο από 15 λεπτά!.

Αντιπροσωπείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αφορά στη δημιουργία δύο νέων κάθετων μονάδων. Αρχικά η πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία θα γίνει στην Αθήνα σε έναν χώρο χιλιάδων τ.μ. και πολύ προχωρημένο σε σχεδίαση και αντίληψη. Ο χώρος ήδη έχει βρεθεί και η καθυστέρηση αφορά στις άδειες αλλά και την υλοποίηση του project.

Η δεύτερη κάθετη μονάδα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν υπάρχουν 2-3 υποψήφιοι χώροι. Η επιλογή θα εξαρτηθεί από τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ίδια η Tesla. Σύμφωνα πάντως με το πλάνο, η αντιπροσωπεία της Tesla στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει το 2022.

Service στο… σπίτι

Μία νέα υπηρεσία αναμένεται να «τρέξει» τη νέα χρονιά και αφορά στο service. Ο λόγος για το mobile service. Στην πράξη ο ιδιοκτήτης του Tesla που αντιμετωπίζει πρόβλημα θα καλεί την υπηρεσία και θα έρχεται ο τεχνικός της μάρκας στο σημείο που θα υποδείξει. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι του 2021.