Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η δήλωσή του ήταν ατυχής και ανέλαβε την ευθύνη λόγω της ασάφειας των λεγομένων του, που επέτρεψαν πλήθος όπως είπε παρερμηνειών. Αποκήρυξε ρητά τη βία και την τρομοκρατία, επικαλούμενος την πολυετή διαδρομή του, δήλωσε σεβασμό στα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και τους συγγενείς τους, αλλά απέδωσε τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε σε «αδυσώπητα χτυπήματα πολιτικών ανταγωνισμών κάτω από το τραπέζι».

«Ενώπιον των Ελλήνων θέλω να λογοδοτήσω, να εξηγήσω και να αποκαταστήσω». Με αυτή τη φράση προσήλθε ο Θοδωρής Δρίτσας στη Βουλή, για να αναλάβει δημοσίως την ευθύνη του σάλου που προκάλεσε η δήλωσή του ότι δεν «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν». «Έχω την ευθύνη γιατί δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής όσο απαιτούσαν οι περιστάσεις και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών αναγνώσεων και παρερμηνειών. Την αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη», υπογράμμισε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άδραξε επίσης την ευκαιρία να αποκρούσει κατηγορηματικά τα πυρά που δέχτηκε περί προσβολής των νεκρών με τις δηλώσεις του, επειδή είπε ότι τα θύματα της 17Ν ήταν από τη δεξιά παράταξη. «Ούτε διανοούμαι χρόνια τώρα να προσβάλλω όλους τους νεκρούς –  προφανώς ο Παύλος Μπακογιάννης κι ο Αξαρλιάν είναι ξεχωριστές περιπτώσεις ο αλλά τιμώ όλους τους νεκρούς. Δεν τη διαπραγματεύομαι την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο ίδιος. «Είναι ξεκαθαρισμένο χωρίς περιστροφές ότι δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά. Είμαστε στην αντίθετη πλευρά», είπε για τις κατηγορίες περί σύνδεσης της αριστεράς με την τρομοκρατία.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.