Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτύριας Ρομά  για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Ομάδες Ρομά διαμαρτύρονται για την δολοφονία του 17χρονου στη Θήβα, με την κατάσταση για τρίτη ημέρα να είναι έκκρυθμη.

Αυτοκίνητα που κινούνταν εκείνη την ώρα στο σημείο, έχουν ακινητοποιηθεί και περιμένουν από την αστυνομία να δουν αν και πότε θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Εκκρυθμη είναι η κατάσταση και στην Θεσσαλονίκη, όπου Ρομά έστησαν πύρινα οδοφράγματα για τον θάνατο του 17χρονου.

 

Ρομά

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και ο πυροβολισμός

Tα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης στη Βοιωτία, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 17χρονος από τον πυροβολισμό όπλου αστυνομικού, παρουσιάζει ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα της περιοχής του Λεονταρίου.

Το κύκλωμα παρακολούθησης από οίκημα της περιοχής, καταγράφει το μαύρο όχημα στο οποίο επέβαινε ο νεαρός με τρία ακόμη άτομα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ακολουθείται στενά από το αστυνομικό τζιπ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούγονται φρένα, φωνές και ένας πυροβολισμός. Ακολούθως, ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές απόγνωσης… «Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου, γιατί… Τι σου έκανε το παιδί για να το πυροβολήσεις… Γιατί το κάνατε; Ένα ασθενοφόρο παιδιά γρήγορα» φωνάζουν τα άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον 17χρονο.

Από το βίντεο που ανακτήθηκε, ακούγονται αναλυτικά οι ακόλουθες ατάκες, ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα άτομα που βρίσκονταν στο ίδιο όχημα με τον 17χρονο.

– Πίσω, πίσω… Σταμάτα ρε… Σταμάτα ρε (χτύπημα στο τζάμι του οδηγού).

Στη συνέχεια, ακούγεται ο ήχος του πυροβολισμού και ακολουθούν οι φράσεις:

– Τι λες; Φίλε… Φίλε… Φίλε σε παρακαλώ..

– Όχι Θεέ μου δεν μπορώ… Δεν μπορώ…
– Γιατί;
– Tον πυροβόλησε αυτός… Τι σου έκανε το παιδί να τον πυροβολήσεις;

– Γιατί Θέε μου; Τι έκανα; Τι έκανα;
– Γιατί το κάνατε; 17 χρονών; Ένα ασθενοφόρο! Αδελφέ μου, γιατί αδελφέ μου; Δεν σε σώζει τίποτα πια… Ένα ασθενοφόρο γρήγορα ρε παιδιά
– Το παιδί δεν μπορώ, το παιδί. Γιατίιιιι; Γιατί Θεέ μου; Γιατί Θεέ δεν βγήκε έξω; Γιατί τον πυροβόλησες;

– Γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε; Δεν θέλω…
– Τον σκότωσες! Ένα ασθενοφόρο ρε παιδιά γρήγορα.
– Γιατί δεν σταμάτησες ρε φίλε; Γιατί ρε Θεέ μου;
– Ρε τι κάνατε ρε, πω πω… Ένα παιδί, ένας π….
– Φύγε. φύγε..
– Δεν θέλαν, σκότωσαν το παιδί.
– Λίγο νερό ρε παιδιά, λίγο νερό. Άντε ρε αλήτη που θες και νερό
– Όχι ρε φίλε γα….
– Τον κύριο που κλαίει.. παλιάνθρωπος, έχει θράσος…

Από μικρή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Από το τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα του αστυνομικού στην αριστερή τραχηλική χώρα επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση, όταν η βολίδα μπήκε μέσα στον λαιμό έκανε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, φάνηκε ότι η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ ο 17χρονος έφερε και εκδορές τριβής στην αριστερή μετωπιαία χώρα και στα αριστερά ζυγωματικά. Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος δεν έφερε τραύματα στα πλευρά. 

«Εξ επαφής» ο πυροβολισμός, λέει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 41χρονου αστυνομικού από το όπλο του οποίου έφυγε η μοιραία σφαίρα δηλωσε στον ΑΝΤ1 οτι ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής.

«Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρει ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» είπε.

«Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι υήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμη: