Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης (3/10) την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΦ, μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Σύντομα, όπως αναφέρει o Δημήτρης Φιλίππου, θα παρουσιάσει το έργο που πραγματοποίησε τα 4 χρόνια της θητείας του στον Οργανισμό.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Φιλίππου: 

«Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό υγείας κ Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρειχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του Προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή

Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ. Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για το σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!».

Ποιος είναι ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου

Ο Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήλθε με Πανελλήνιες εξετάσεις. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1995 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών υπήρξε πρωτοπόρος, έδειξε ιδιαίτερη κλήση στα επιστημονικά δρώμενα της ιατρικής, εμπνεύστηκε και ίδρυσε την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε πραγματική επανάσταση στο χώρο της Ιατρικής Εκπαίδευσης παγκοσμίως. Η κίνηση αυτή έχει λάβει ελληνικά και διεθνή βραβεία με κυριότερο αυτό της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αριστομένους, (Κέντρο Υγείας Μεσσήνης) στο Νομό Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας όπου χρημάτισε Γενικός Γραμματέας.

Έχει διδάξει σε διάφορες σχολές του ΕΚΠΑ και από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, διδάσκοντας τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής.

Επιλέχθηκε και διορίστηκε Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Είναι επίσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Εκτελεστικό Μέλος του ΚΕΣΥ.

Παρουσιάζει σημαντικότατο επιστημονικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Εχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα.

Διαθέτει πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Διαβάστε ακόμη: