Το 53,73% της Entersoft, που ελέγχουν 13 μέτοχοί της, πρόκειται να αποκτήσουν η Olympia Group και το fund Imker Capital, βάσει συμφωνίας που υπέγραψαν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Η ελεγχόμενη από τον Πάνο Γερμανό Olympia Group και το Imker Capital, που αποτελούν και τους βασικούς μετόχους της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού Softone, κατέχουν ήδη από προηγούμενες εξαγορές το 4,95% της Entersoft.

Ως εκ τούτου οι δύο επενδυτές πρόκειται να προχωρήσουν στην υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% της Entersoft, ενώ το τίμημα εξαγοράς θα ανέλθει σε 8 ευρώ (ανά μετοχή), που αντιστοιχεί και στη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χθες η τιμή της μετοχής της Entersoft ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα 7,68 ευρώ και αυξήθηκε κατά 6,38%, στα 8 ευρώ, αφότου γνωστοποιήθηκε η συμφωνία εξαγοράς της από την Olympia Group και το Imker Capital. Ως εκ τούτου, η κεφαλαιοποίηση της Entersoft ανήλθε σε 240 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί και το τίμημα εξαγοράς της.

«Με κορυφαία χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική, τα τελευταία χρόνια η Entersoft έχει παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη διαθέτοντας ένα ποιοτικά διευρυμένο πελατολόγιο και δίκτυο συνεργατών, καθώς και εξαιρετικές τεχνολογικές λύσεις λογισμικού που απαντούν στην ανάγκη των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Σε μια αγορά που μετασχηματίζεται και αναπτύσσεται ραγδαία, ο τομέας του business software (σ.σ. επιχειρηματικού λογισμικού) και της παροχής υπηρεσιών διαμορφώνει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Και οι δύο επενδυτές δίνουν “ψήφο” εμπιστοσύνης στην ικανότητα της διοικητικής ομάδας, των εργαζομένων και των συνεργατών της Entersoft ώστε να συνεχίσουν και να επιταχύνουν περαιτέρω την ανάπτυξή της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η Olympia Group.

Tο 2023 η Entersoft, σε ετήσια βάση, ενίσχυσε κατά 28% τα έσοδά της, σε 37,8 εκατ. ευρώ, και αύξησε τη λειτουργική κερδοφορία της (EBITDA) κατά 33%, σε 12,7 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 31%, σε 8,8 εκατ. ευρώ, έναντι του 2022 και τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν σε 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν διαμορφωθεί σε 14,8 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2023.

Tο περιθώριο λειτουργικών κερδών της εταιρείας διαμορφώνεται σε 33,6% και αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στον κλάδο διεθνώς, κατά τους επικεφαλής της.

Η επικείμενη απόκτηση της Entersoft έναντι 240 εκατ. ευρώ αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο της πληροφορικής και του επιχειρηματικού λογισμικού των τελευταίων ετών. Κι αυτό δεδομένου ότι υπερβαίνει το τίμημα ύψους 235 εκατ. για την εξαγορά της Intrasoft από τη δανική Netcompany τον Οκτώβριο του 2021.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι που ελέγχουν το 53,73% είναι οι Χαράλαμπος Αβράτογλου, Χαράλαμπος ∆ημητρακόπουλος, Κωνσταντίνος ∆ημητρακόπουλος, Παναγιώτης ∆ημητρακόπουλος, Ανδρέας-παναγιώτης Κανσουζίδης, Φραγκίσκος-παναγιώτης Κανσουζίδης, Αντώνης Κοτζαμανίδης, Μελίνα-σάρα Κοτζαμανίδη, Νικόλαος Κοτζαμανίδης, Σταύρος Μένεγος, Παγώνα Νικολοπούλου, Παντελής Νικολόπουλος και Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου.

Διαβάστε ακόμη: