Το πετρέλαιο επέκτεινε τις απώλειες καθώς η μεγαλύτερη κατάρρευση τραπεζών των ΗΠΑ από το 2008 συνέχισε να προκαλεί τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ ο επίμονος πληθωρισμός περιέπλεξε τα περιθώρια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αντιμετωπίσει την κρίση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 1,11 δολ. ή 1,3% στα 79,66 δολ. το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα αγγίξει το χαμηλό των 78,76 δολ στην αρχή της ημέρας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 1,24 δολάρια ή 1,6% στα 73,56 δολάρια το βαρέλι, από το χαμηλό των 72,69 δολαρίων.

Το West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματεύτηκε κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι αφού έκλεισε 2,5% χαμηλότερα τη Δευτέρα μετά από μια ασταθή συνεδρίαση που επηρεάστηκε από τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Οι υποκείμενες τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο στο μέγιστο των τελευταίων πέντε μηνών, σύμφωνα με στοιχεία της Τρίτης, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους της Fed σε μια δύσκολη επιλογή στην επόμενη απόφασή τους για τα επιτόκια. Τα στοιχήματα αυξάνονται ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακόψει μια ακόμη αύξηση.

Την ίδια ώρα ένας μετρητής τάσης του πόσο περισσότεροι έμποροι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για συμβόλαια που επωφελούνται από μια πτώση της τιμής και όχι από ένα ράλι του Brent, αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου τη Δευτέρα, εν μέσω της αναταραχής της αγοράς.

Το αργό είχε μια δύσκολη χρονιά μέχρι στιγμής, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να ελέγξουν τις ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και την αισιοδοξία γύρω από την ανάκαμψη της ζήτησης της Κίνας μετά τον τερματισμό του Covid Zero.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης μέτρησης της μεταβλητότητας της τιμής του WTI εκτοξεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα