H Boeing θα ομολογήσει την ενοχή της στην κατηγορία για ποινική απάτη που συνδέεται με τις συντριβές των 737 Max, μήνες μετά την παραλίγο καταστροφή του Ιανουαρίου, η οποία ώθησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει τον διακανονισμό του 2021 που προστάτευε την Boeing από τη δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιανουαρίου, το πώμα της πόρτας ενός εμπορικού Boeing 737 Max 9 αποκολλήθηκε καθώς το αεροπλάνο απογειωνόταν, ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του αεροπλάνου, θορυβώντας τους επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό και εγείροντας νέα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων.

Πρόστιμο 243,6 εκατομμυρίων δολαρίων

Η συμφωνία ομολογίας, η οποία περιγράφεται σε μια κατάθεση που δόθηκε αργά την Κυριακή, απαιτεί την έγκριση ενός ομοσπονδιακού δικαστή. Όπως προβλέπει τη συμφωνία, η Boeing θα καταβάλει πρόστιμο 243,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ίσο με το ποσό που κατέβαλε στο πλαίσιο του διακανονισμού του 2021.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε καταλήξει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για τους όρους μιας διευθέτησης με το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την επιφύλαξη της μνημόνευσης και της έγκρισης συγκεκριμένων όρων», ανέφερε η Boeing σε ανακοίνωσή της.

Αντιδρούν οι οικογένειες των θυμάτων

Οι οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στα δυστυχήματα σκοπεύουν να αντιταχθούν στη συμφωνία, επειδή αντιμετωπίζει την εταιρεία υπερβολικά γενναιόδωρα.

Διαβάστε ακόμη