search

MAIN STREET

Ενισχύθηκαν οι απώλειες στη Wall Street με τον DJI να κλείνει τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Σεπτέμβριο

Σε μια αμφίρροπη διαπραγμάτευση για την ημέρα οι αμερικανικοί δείκτες κλείνουν στα χαμηλά τους με τους επενδυτές να παίρνουν θέσεις ενόψη της συνεδρίασης της FED.

Wall Street: Κέρδη για τους δείκτες με οδηγό τις Big Tech

Σε μια αμφίρροπη διαπραγμάτευση για την ημέρα οι αμερικανικοί δείκτες κλείνουν στα χαμηλά τους με τους επενδυτές να παίρνουν θέσεις ενόψη της συνεδρίασης της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα και εν μέσω ανησυχιών για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 305,02 μονάδες ή 0,9%, κλείνοντας στις 33.476,46 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,73% και έκλεισε στις 3.934,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,7% και τερμάτισε στις 11.004,62 μονάδες.

Μεταβολές εβδομάδας

Για την εβδομάδα, ο Dow υποχώρησε 2,77% καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Σεπτέμβριο. Ο S&P υποχώρησε 3,37%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 3,99%.

Οι ταλάντευση των δεικτών ήρθε στον απόηχο και του δείκτη τιμών παραγωγού του Νοεμβρίου που ανακονώθηκε υψηλότερα από τις αναμενόμενες τιμές χονδρικής, οι οποίες αυξήθηκαν 0,3% τον περασμένο μήνα και 7,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο βασικός PPI, ο οποίος εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες.

Τα αισιόδοξα δεδομένα για το καταναλωτικό κλίμα αμβλύνουν ορισμένους φόβους, αλλά η προσοχή παραμένει στραμμένη στο πολυάσχολο οικονομικό ημερολόγιο της επόμενης εβδομάδας.

Η προσοχή είναι στραμμένη προς τον δείκτη τιμών καταναλωτή που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη, ο οποίος αναμένεται να δείξει εάν ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα σημειώσει αύξηση 50 μονάδων βάσης στο τέλος της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου την Τετάρτη.

Ενώ η αύξηση θα ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες τέσσερις αυξήσεις, έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες για το εάν η κεντρική τράπεζα μπορεί να προκαλέσει μια ήπια προσαρμογή της πολιτικής και να αποτρέψει μια ύφεση.

Οι επενδυτές ήλπιζαν εδώ και καιρό σε μια στροφή από την επιθετική στάση της Fed, αλλά τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν αυτή την επιθυμία, σύμφωνα με την Stephanie Lang, διευθύντρια επενδύσεων στην Homrich Berg.

«Είναι προσδοκία μας ότι πρέπει πραγματικά να δούμε τον πληθωρισμό να πέφτει πιο κοντά στο επιτόκιο των Fed Funds για να σταματήσει η Fed», δήλωσε στο CNBC.

«Υπάρχει ακόμη λίγη δουλειά να γίνει στο μέτωπο του πληθωρισμού για να το δούμε πραγματικά ως πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη: