Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη, ενισχυμένες από τη μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τις περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+, αλλά η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας περιόρισε τα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν 70 σεντς, ή 0,8%, στα 86,56 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 67 σεντς, ή 0,8%, στα 82,30 δολάρια.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας μειώθηκαν κατά 10,6 εκατομμύρια βαρέλια περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, εξαντλημένα από τις υψηλές εξαγωγές και τα διυλιστήρια.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Σαουδική Αραβία θα επεκτείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) μέχρι τον Οκτώβριο, προσθέτοντας τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) και τους συμμάχους με επικεφαλής τη Ρωσία. γνωστό ως OPEC+.

Ωστόσο, τα αδύναμα κινεζικά εργοστασιακά δεδομένα επηρέασαν αντίθετα τις τιμές.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε ξανά τον Αύγουστο, σύμφωνα με επίσημη έρευνα εργοστασίων την Πέμπτη, τροφοδοτώντας ανησυχίες για αδυναμία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) αυξήθηκε στο 49,7 από 49,3 τον Ιούλιο, σύμφωνα με το National Bureau of Statistics, αλλά παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης αριθμούς πληθωρισμού όπως μετρώνται από τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ (PCE), οι οποίες θα δημοσιευθούν την Πέμπτη και είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα κάτω την ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) στο 2,1% το περασμένο τρίμηνο, από το ρυθμό 2,4% που αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα, και τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι η αύξηση της μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Αύγουστο.

Διαβάστε ακόμη: