Δώδεκα ημέρες, μόλις, έχουν περάσει από εκείνη την Παρασκευή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης “τελείωσε” τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς αλλά ήδη κανένας δεν τον θυμάται και δεν ασχολείται μαζί του στην ΑΕΚ!
Κάτι το 3-0 επί του Ατρομήτου, κάτι το “φαινόμενο Γιαννίκης” στον “κιτρινόμαυρο” πλανήτη, έσβησαν την θύμηση του Σέρβου που έτσι κι αλλιώς σε 7 ματς,όλα και όλα, κάθισε στον πάγκο της Ένωσης, προλαβαίνοντας να αποκλειστεί απο την Βελέζ, να πάθει κάζο στο “Γεντί Κουλέ” και να χάσει απο τον Λουτσέσκου στην Τούμπα…
Γιατί, λοιπόν, τον θυμήθηκε η στήλη; Επειδή έμαθε όλα τα παρασκηνιακά ντεσού της “καλοπληρωμένης” επιστροφής του στην Σαουδική Αραβία. Με…ονόματα και διευθύνσεις!
Πάμε και στο πρώτο: Μιρσάντ Τουρκσάν! Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Euroleague Legend απο το 2017 (Εφές, Φενέρ,Σιένα.ΤΣΣΚΑ), βοσνιακής καταγωγής, του οποίου το επώνυμο ήταν Γιάχοβιτς αλλά μετανάστευσε πιτσιρικάς στην Κωνσταντινούπολη, πολιτογραφήθηκε Τούρκος και ήταν ο πρώτος απο την γειτονική χώρα που πήγε και έπαιξε στο ΝΒΑ (Νικς και Μπακς)!
Ο 45χρονος σήμερα Τουρκσάν κάνει την δουλειά του ατζέντη αλλά ως επι το πλείστον στο ποδόσφαιρο. Και είναι ο ατζέντης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, άσχετα αν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο deal με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος (πρώην τεχνικός διευθυντής Παναθηναϊκού, Άρη και νυν συνιδιοκτήτης μανατζερικού Γραφείου μαζί με τον Ζήση Βρύζα)…
Το διεθνές μανατζερικό κανάλι που περνάει παίκτες και προπονητές στην Αραβία
O Μιρσάντ Τουρκσάν, λοιπόν, έχει πολύ δυνατές άκρες σε Σαουδική Αραβία – ΗΑΕ – Κατάρ. Για την ακρίβεια, λένε, πως είναι μέλος του μανατζερικού Καναλιού (που περιλαμβάνει και Σέρβους, Πορτογάλους, Γάλλους, Τούρκους, Ρουμάνους), το οποίο κατά κάποιο τρόπο ελέγχει τις συγκεκριμένες αγορές. Κοινώς τα περάσματα…
Μάλιστα ο πρώην NBAer και νυν ποδοσφαιρικός ατζέντης είναι αυτός που είχε πάει την πρώτη φορά τον Μιλόγεβιτς στην Αλ Αχλί και τώρα τον ξαναέστειλε στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ετιφάκ (πρόκειται για την 7η ομάδα στην καριέρα του, μετά τις Τσουκαρίσκι/Ομόνοια/Πανιώνιο/Ερυθρό Αστέρα/Αλ Αχλί/ΑΕΚ).
Άλλωστε μετά το νικηφόρο αγώνα στο Αγρίνιο, όντας ακόμη προπονητής της ΑΕΚ, όταν ο Μιλόγεβιτς πετάχθηκε μέχρι το Βελιγράδι (αν και οι φήμες τον ήθελαν τελικά στην… Κωνσταντινούπολη) για προσωπική του υπόθεση (όπως είχε ενημερώσει), ουσιαστικά ήταν για να μιλήσει δια ζώσης με τον Τουρκσάν τις λεπτομέρειες της πρότασης από την Σαουδική Αραβία. Έτσι ώστε να είναι έτοιμος να προχωρήσει στο συναινετικό διαζύγιο με την ΑΕΚ, από την στιγμή που καταλάβαινε πως στην επόμενη γκέλα θα τον “έστελναν”.
Η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος ο Μιλόγεβιτς, σε συνεννόηση με τους ατζέντηδες του, επίσπευσαν αυτή την διαδικασία. Φροντίζοντας, η πλευρά του, να μάθει ο Μελισσανίδης πως αν έχει άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κόουτς δεν υπήρχε πρόβλημα – ούτε καν θέμα αποζημίωσης – αφού υπήρχε ομάδα που τον ήθελε άμεσα…
Οι τριπλάσιες αποδοχές του Μιλόγεβιτς σε σχέση με το μήνιατικό του στην ΑΕΚ, το τουρκικό Γραφείο και το …τρικ!
Η εν λόγω προσέγγιση όμως, δεν άρεσε καθόλου στο αφεντικό της ΑΕΚ, μάλλον τον εξόργισε και έτσι έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να “τελειώσουν” με τον Σέρβο κόουτς. Όπως και έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, αν και για τους περισσότερους ο…χρόνος ρεκόρ που βγήκε το διαζύγιο αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη.
Βέβαια καμία πλευρά από τις δυο δεν χαλάστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη, το αντίθετο αφού… ανακουφίστηκαν. Ο Μελισσανίδης είχε αποφασίσει να πάει στον Αργύρη Γιαννίκη, να κάνει αυτό που δεν έκανε τον περασμένο Μάιο και ο Μιλόγεβιτς κατά βάθος ένιωθε μεγάλη τοξικότητα στο περιβάλλον της ΑΕΚ, αντιλαμβανόταν πως δεν τον ήθελαν και ο τι αν έμενε θα προκαλούσε μεγαλύτερη φθορά στην εικόνα του.
Μάλιστα τεχνηέντως από Σερβία μεριά είχε διαρρεύσει αρχικά περι ενδιαφέροντος άλλης ομάδας της Σαουδικής Αραβίας(Νταμάκ), για να ενισχυθεί το σενάριο και η πίεση προς την ΑΕΚ, χωρίς να μπει σε κίνδυνο και να καεί η εναλλακτική (με το πραγματικό ενδιαφέρον) της Αλ Ετιφάκ, η οποία δεν θα τον περίμενε για πολύ…
Στο δια ταύτα ο Τουρκσάν πήρε τον Μιλόγεβιτς από την ΑΕΚ και τον έστειλε ξανά στην Σαουδική Αραβία με συμβόλαιο ως το 2023 και αποδoχές σχεδόν τριπλάσιες από εκείνες που του έδινε ο Μελισσανίδης (50.000 ευρώ τον μήνα).
Για την ιστορία να επισημάνουμε πως ο Σέρβος κόουτς είναι πλέον και πελάτης (ο μοναδικός προπονητής) του μεγάλου τουρκικού Γραφείου “Futureball”, ιδιοκτησίας Ερμάν Ακιούζ , που στο πελατολόγειο του έχει παίκτες όπως οι Ουντερ, Τουφάν, Μουριγκί, Ουνάλ, Άλεξσιτς. Λέγεται πως για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο συγκεκριμένο deal, για κάθε πλευρά από τις εμπλεκόμενες και δη αυτή του Σέρβου, των ατζεντηδών και των διαμεσολαβητών, ο Μιλόγεβιτς μπήκε στην “στέγη” του συγκεκριμένου Γραφείου…
Γιατί αν και “ομόσταβλοι” άλλο Τσούμπερ κι άλλο Χαϊροβιτς, οι φήμες για Σίλβα και Γιαννιώτα
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Στέφεν Τσούμπερ με τον Ιζέτ Χάϊροβιτς; Κι αυτό αφού μεν παίκτης της ΑΕΚ βάζει ήδη από τώρα υποψηφιότητα για το μεταγραφικό Όσκαρ του καλοκαιριού, ο δε του Άρη για το μεταγραφικό βατόμουρο!!
Είναι όμως, “ομόσταβλοι”, στο Γραφείο του agent Μίλος Μαλένοβιτς, που αυτό το καλοκαίρι δούλεψε καλά στα μέρη μας (Γέφτιτς επίσης στην ΑΕΚ, Αουάντ στον Ιωνικό, Γκουλέν στον Μπέο, Σπιριντόνοβιτς στον Ατρόμητο).
Και μπορεί στην ΑΕΚ να πίνουν πλέον νερό στο όνομα του Μαλένοβιτς, ο Καρυπίδης όμως, μάλλον πρέπει να έχει παράπονα. Κι αυτό αφού του πήγε ένα παίκτη που δεν θυμίζει σε τίποτα τον άσο του παρελθόντος, με καριέρα σε Μπουντεσλίγκα (Βερντερ), Πριμέρα (Εϊμπαρ), Τουρκία (Γαλατάσαραϊ), αν και την τελευταία 2ετία έβγαζε το μεροκαματο του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Ο Χαϊροβιτς στον Άρη θυμίζει όλο και περισσότερο …πρώην παίκτη με βαρύ όνομα/βιογραφικό, ο Μάντζιος δεν τον εμπιστεύεται πολύ (συνολικά 6 συμμετοχές από τα συνολικά 8 επίσημα ματς αλλά μόλις 120′) και ο Καρυπίδης κάπου νιώθει πως το καλοκαίρι την… πάτησε. Πόσο μάλλον όταν έσπευσε/πείστηκε να του κάνει κλειστό 3ετές συμβόλαιο ως το 2024!
Αν ,λοιπόν, ο 30χρονος Βόσνιος εξτρέμ συνεχίσει τις πολύ χαμηλές αγωνιστικές πτήσεις, ο Καρυπίδης είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσει να βρει μια λύση με τον ατζέντη του Χαϊροβιτς, τον Μαλένοβιτς, για διακοπή της συνεργασίας τους.Και μόνο τυχαία δεν είναι πως άρχισαν να κυκλοφορούν ξανά στην Θεσσαλονίκη τα ονόματα του Σίλβα (προτίμησε τον Αύγουστο το Νότιγχαμ από τον Άρη αλλά δεν παίζει στην Φόρεστ) και του ελεύθερου Γιαννιώτα.