Νέες επενδύσεις ανακοίνωσε η LCI θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra και συγκεκριμένα την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου 19 ελικοπτέρων από τη Lobo Leasing, μαζί με την RIVE Private Investment και την Turning Rock Partners.

Το χαρτοφυλάκιο αποτιμάται σε πάνω από $115 εκατ. και αποτελείται από ελικόπτερα κορυφαίων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των Airbus Helicopters, Bell, Leonardo και Sikorsky.

Με την εξαγορά αυτή η LCI θα συνεχίσει να διαφοροποιεί τον στόλο της, να αυξάνει την πελατειακή της βάση και να επεκτείνει τη γεωγραφική της εμβέλεια. Οκτώ από τα αεροσκάφη είναι επί του παρόντος μισθωμένα στη Νότια Αμερική, με τα υπόλοιπα στην Ευρώπη και την Αφρική, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χωρών που εξυπηρετούνται από τα αεροσκάφη της LCI σε 28.

Συναλλαγές που ξεπερνούν τα $8 δισ.

Η LCI επεκτείνεται σταθερά σε κλίμακα και αξία καθώς έχει διαφοροποιηθεί με την πάροδο του χρόνου. Η έμπειρη ομάδα διαχείρισης του εκμισθωτή έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με κατασκευαστές αεροσκαφών και κινητήρων, πελάτες και κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Από την έναρξή της το 2004, η LCI έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ στις αεροπορικές αγορές.