Μαθαίνω ότι ένα πολύ ισχυρό και σοβαρό σκωτσέζικο fund με άκρες στην Ελλάδα και διαχρονικές επαφές και σχέσεις με μεγάλους «εγχώριους» παίκτες, έχει μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του ΟΛΘ, για τον οποίο ως γνωστόν ο Ιβάν Σαββίδης έχει μπει σε διαδικασία ανεύρεσης αγοραστή.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διεργασίες γύρω από τα ασημικά του Ρώσου επιχειρηματία στη βόρεια Ελλάδα κορυφώνονται, με αποκορύφωμα το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για το οποίο ασκούνται στον Ιβάν Σαββίδη πολύ ισχυρές πιέσεις κυρίως από τον αμερικανικό παράγοντα για να το εκχωρήσει.

Παρά τις σχετικές ανεπίσημες «διαψεύσεις» και τις χλιαρές διαρροές στον τοπικό και φιλικό προς τον Σαββίδη πολιτικό και αθλητικό τύπο, το γεγονός είναι πως ο ισχυρός επιχειρηματίας που τα δύο τελευταία χρόνια έχει «εξαφανιστεί» από την Ελλάδα, για λόγους αδιευκρίνιστους, φέρεται να έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα εκποίησης του πολύτιμου και στρατηγικού γεωπολιτικά περιουσιακού στοιχείου!

Πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εκτονώσει την πίεση που ασκείται στο πρόσωπο του και θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση της κανονικότητας και πιθανόν της επιστροφής του στα πράγματα, εμφανώς και όχι αφανώς!

Υπό αυτό το πρίσμα, ανεπισήμως η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΘ έχει ξεκινήσει, το δεξί χέρι του Σαββίδη Αρτούρ Νταβιτιάν έχει επισκεφθεί δύο φορές το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Ρώσος επιχειρηματίας φέρεται να ζητά ένα premium της τάξης του 10% επί της τιμής αγοράς του ΟΛΘ.

Έτσι, την ώρα τούτη, οι πληροφορίες φέρουν δύο funds, ένα αμερικανικό και ένα σκωτσέζικο να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου τελικώς ο Ρώσος επιχειρηματίας να απεμπλακεί από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να αποσυμφορήσει την πίεση την αμερικανών…