Ήταν τον περασμένο Ιούνιο όταν η Toyota μας σύστησε το επετειακό GR Supra GT4 100 Edition, το οποίο τιμούσε τη συνολική παραγωγή εκατό αγωνιστικών GR Supra GT4.

Λίγους μήνες αργότερα βλέπουμε μια σπέσιαλ εκδοχή του GR Supra GT4 100 Edition στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Έσεν. Η πορτοκαλί απόχρωση (Plasma Orange) του αμαξώματος έχει εμπλουτιστεί με άφθονες μαύρες και χρυσές πινελιές, ενώ έχουν τοποθετηθεί και αυτοκόλλητα με τον αριθμό 100.

Σύμφωνα με την Toyota Γερμανίας τοποθετήθηκε εξάτμιση Milltek και χρυσές ζάντες Protrack 19 ιντσών, πίσω από τις οποίες διακρίνονται οι μαύρες δαγκάνες των φρένων. Παρατηρήστε επίσης το μπροστινό splitter της AC Schnitzer, τη χρήση carbon υλικού στα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών και στην αεροτομή. Επίσης μια νέα σπορ ανάρτηση ρυθμιζόμενη σε δέκα στάδια επιτρέπει στο αμάξωμα του GR Supra GT4 100 Edition να χαμηλώσει έως και 35 χλστ.

Στο εσωτερικό τώρα, συναντάμε αλουμινένια πεντάλ της AC Schnitzer και λογότυπα που υπενθυμίζουν το συλλεκτικό χαρακτήρα της έκδοσης. Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού αντικρύζεις στην πλευρική επιφάνεια του ταμπλό μια μικρή μεταλλική πλακέτα που αναγράφει τον συλλεκτικό χαρακτήρα της έκδοσης.

Επιπλέον στο ταμπλό υπάρχει ένα carbon ένθετο και η ονομασία GT4 100th Edition Tribute. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι το GR Supra GT4 100th Edition Tribute, θα διατεθεί στην Ευρώπη σε μόλις 100 αντίτυπα.

Το GR Supra GT4 100 Edition χρησιμοποιεί τον εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 4,6 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμη: