Ένα δάσος γεμάτο πυγολαμπίδες στην Ιαπωνία. Ο φωτογράφος Daniel Kordan ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να καταγράψει την εποχή του ζευγαρώματος των πυγολαμπίδων- ένα μοναδικό, μαγευτικό θέαμα.

Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών ο καλλιτέχνης καταφέρνει να μας δώσει μια γεύση από αυτή την υπέροχη στιγμή στη φύση, όταν το ζευγάρωμα των συγκεκριμένων εντόμων μεταφράζεται σε φωτεινό υπερθέαμα.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από πυγολαμπίδες στην Ιαπωνία

Είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς τις πυγολαμπίδες», έγραψε ο φωτογράφος σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

«Φτάνεις πολύ πριν πέσει η νύχτα για να βρεις το σωστό σημείο, να φανταστείς τη σύνθεσή σου και να μιλήσεις με φωτογράφους της περιοχής ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για την φωτογράφιση (η καλή εποχή για τις πυγολαμπίδες σε κάποιες περιοχές κρατά μόνο λίγες μέρες).

Μαγικές φωτογραφίες από το καλοκαιρινό show που δίνουν οι πυγολαμπίδες | Thats Life. Life as it is!

Στη συνέχεια κάθεσαι στη καρέκλα σου και περιμένεις. Περιμένεις για ένα θαύμα, και μόλις το πρώτο έντομο αρχίσει να λάμπει χαίρεσαι σαν μικρό παιδί».
Σύμφωνα με τον ίδιο οι πυγολαμπίδες είναι πολύ ευαίσθητες και για να ζευγαρώσουν έχουν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις: να βρίσκονται κοντά σε καθαρό νερό, ο αέρας να είναι ζεστός και υγρός- αλλά να μην βρέχει- και τέλος να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι.

 Ο χορός του φωτός 

 Ο χορός του φωτός  ξεκινά με το αρσενικό να λάμπει και να πετά διαγράφοντας ένα ορισμένο μοτίβο ελπίζοντας να τραβήξει την προσοχή του θηλυκού.

Πυγολαμπίδες Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Πυγολαμπίδες Εικόνες | Depositphotos®

Αν πετύχει τον σκοπό του το θηλυκό θα απαντήσει λάμποντας. Οι δύο πυγολαμπίδες θα «συνομιλήσουν» για ώρα στέλνοντας φωτεινά σήματα μέχρι να συναντηθούν και να ζευγαρώσουν.
«Πάντως καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει την εξωπραγματική ομορφιά της σκηνής- ένα αστραφτερό δάσος γεμάτο μικρά «αστέρια» που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι» σχολίασε ο Kordan.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.