H περιοχή της Ημαθίας, στη βόρεια Ελλάδα, κάθε άνοιξη μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό χαλί από ροζ και πράσινο χρώμα λόγω των φημισμένων ροδακινιών της που απλώνονται σε ολόκληρο τον κάμπο.

Το «πάπλωμα» των ανθισμένων λουλουδιών από ροδακινιές, που απλώνεται σε 170.000 στρέμματα και μεταμορφώνει την περιοχή της Ημαθίας σε μια ροζ χώρα των θαυμάτων, είναι εντυπωσιακό ενώ συγκαταλέγεται στα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του κόσμου.

Το θέαμα, που φαίνεται καλύτερα από τους πρόποδες του όρους Βέρμιο, είναι εφάμιλλο με κάθε άλλη ανοιξιάτικη άνθιση στον κόσμο, όπως τις περίφημες ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Vergados (@gvergados)

Η Βέροια βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του Βερμίου, μιας από τις μεγαλύτερες οροσειρές της Ελλάδας και είναι ο μεγαλύτερος δασικός δήμος της χώρας με περιβόλια που παράγουν ροδάκινα, μήλα, κεράσια και άλλα φρούτα.

Η πόλη βρίσκεται στην αρχαία Ημαθία δυτικά της αρχαίας μακεδονικής πόλης Μίεζας και της θέσης της αρχαίας Σχολής του Αριστοτέλη. Η περιοχή, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ήταν όπου βρίσκονταν οι εύφοροι κήποι του βασιλιά Μίδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elli Agiannidi (@elaki26)

Αερόστατα αιχμαλώτισαν τις ροδακινιές στην Ημαθία

Φέτος το εντυπωσιακό θέαμα απαθανατίστηκε από ένα κόκκινο αερόστατο με σχήμα καρδιάς και ένα λευκό που υψώθηκαν την Δευτέρα με την ανατολή του ηλίου πάνω από τον ροζ ολάνθιστο κάμπο της Βέροιας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Vergados (@gvergados)


Διεξήχθη, μάλιστα, και διαγωνισμός φωτογραφίας «High in the Blooms! Peach Trees & Hot Air Balloons Photo Contest» που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

Η Ημαθία με τις ροδακινιές της προωθεί τον τουρισμό

Εμπνευσμένοι από τον τρόπο προώθησης του τουρισμού της Ιαπωνίας με τα εμβληματικά διάσημα άνθη της κερασιάς, οι κάτοικοι της Ημαθίας έχουν αρχίσει να προωθούν την ετήσια ανθοφορία των πολύτιμων ροδακινιών τους.

Η περιοχή είναι ήδη γνωστή ως δημοφιλής χειμερινός προορισμός, καθώς φιλοξενεί δύο από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, το Σέλι και τα Τρία Πέντε Πηγάδια.

Η περιοχή διοργανώνει και μια ετήσια «βόλτα με ποδήλατο μέσα από τις ανθισμένες ροδακινιές» μήκους 17 χιλιομέτρων, η οποία προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν τη θεαματική προβολή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Τα λουλούδια της ροδακινιάς ανθίζουν για περίπου είκοσι ημέρες στη βόρεια Ελλάδα και το όμορφο γεγονός λαμβάνει χώρα από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου.

Τα ροδάκινα Ημαθίας είναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εξαγωγικά προϊόντα της Ελλάδας και χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται στον αγροτικό τομέα στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: