Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς αναμένονται, από αύριο κιόλας, θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και τοπικά ισχυρές βροχές στην χώρα μας.

Αύριο, Τετάρτη, προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, οι περιοχές που θα επηρεαστούν:

  • Στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31 03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).
  • Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03 2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Επιπροσθέτως, θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Η πορεία της κακοκαιρίας

«Ένα ισχυρό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί την Τετάρτη στην περιοχή της Ρόδου, που θα συνοδεύεται και από επιφανειακό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες και την περιοχή της Κρήτης», αναφέρει η ΕΜΥ.

ΕΜΥ

«Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα στην Βόρεια Κρήτη, όπου παράλληλα θα χιονίσει και στα ορεινά μέχρι και το πρωί της Πέμπτης», επισημαίνει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

«Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το πρωί της Πέμπτης πρώτα στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι και στη Κρήτη.

Εκτός από τις ισχυρές βροχές θα επικρατήσουν και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο εντάσεως 7-8 και πρόσκαιρα 8-9 μποφόρ που από το πρωί της Πέμπτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

«Το διήμερο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως περίπου 4 βαθμών στα ανατολικά και τα νότια, αλλά από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας».

Παράλληλα η ΕΜΥ τονίζει στο έκακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ότι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

«Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.