Εν όψει του καλοκαιριού και της έναρξης της τουριστικής σεζόν “σηκώνουμε μανίκια” για να εμβολιαστούμε και να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατό στην κανονικότητα. Το Twitter κατακλείνεται από τη φράση – σύνθημα hashtag #σηκώνουμε_μανίκια, από ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο.

Ανάμεσα στους πολίτες που περήφανα ανακοινώνουν στα social πως εμβολιάστηκαν βρίσκονται πολιτικοί, αλλά και άνθρωποι της τέχνης.

“Πέρασα ένα χρόνο από τη ζωή μου να φοβάμαι. Και σήμερα αυτός ο φόβος φτάνει στο τέλος του”, γράφει μια χρήστης. “Μέχρι τώρα κερδίζαμε μάχες. Σήμερα κερδίζουμε τον πόλεμο!” αναφέρει κάποιος άλλος. Με τις νεότερες γενιές να δίνουν το καλό παράδειγμα και προσέρχονται για τον εμβολιασμό. “Ένα βήμα πιο κοντά στην #ελευθερια πολύ γλύκα είχε αυτό το #Εμβολιο. Ελάτε όλοι να #σηκωνουμε_μανικια και να γλυκαθούμε!!!!!”

Ακόμα και ο υπουργός παιδείας χρησιμοποιεί συχνά πυκνά το hashtag #σηκώνουμε_μανίκια.

Φυσικά δεν λείπουν και τα αρνητικά σχόλια ως προς το σύνθημα – παρακίνηση “σηκώνουμε μανίκια” και την ΟΝΝΕΔ,  καθώς πολλά είναι τα παράπονα ως προς το γεγονός, ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θέλει να εμβολιαστεί, όμως  αδυνατεί να κλείσει κοντινό ραντεβού.

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Αναλυτικά μέχρι τις 7 Μάϊου έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 3.535.212 εμβολιασμοί
  • 2.391.526 εμβολιασμοί 1ης δόσης
  • 1.143.186 εμβολιασμοί 2ης δόσης

Σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ τα στοιχείαφέρνουν πρώτους τους πολίτες 50-54 ετών που είτε πραγματοποίησαν την 1η δόση εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή προχώρησαν σε προγραμματισμένο ραντεβού καταγράφοντας 316.275 εμβολιασμούς ή ραντεβού.

Η ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι των 45-49 ετών με 300.476 εμβολιασμούς ή προγραμματισμένα ραντεβού. Όσον αφορά στους πολίτες που είτε ήδη εμβολιάστηκαν, είτε έκλεισαν ραντεβού ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη για τον εμβολιασμό στο twitter.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr