Αλλάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί στην χώρα μας. Το νέο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να κάνει σπριντ και να προλάβει το Σεπτέμβρη

Η νέα στρατηγική της κυβέρνησης χαράσσεται προκειμένου αφενός να αυξηθούν τα ραντεβού εμβολιασμού, αφετέρου να ακυρωθούν τα όποια εμπόδια βάζουν σε δεύτερες σκέψεις τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν εν μέσω καλοκαιριού.

Η κεντρική ιδέα είναι να υπάρξουν διευκολύνσεις στο κλείσιμο των ραντεβού και απώτερος στόχος να μπορούν οι πολίτες να εμβολιάζονται ακόμη και εντός της ημέρας. Δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες να κλείνει κάποιος το ραντεβού του και να ολοκληρώνει και τη διαδικασία του εμβολιασμού του. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά αρμόδιοι παράγοντες, να μπορεί κάποιος το πρωί να κλείσει το ραντεβού του και το απόγευμα να μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

«Σε καμιά περίπτωση χωρίς ραντεβού, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει…», τόνιζαν.

Ραντεβού σε χρόνο ρεκόρ 

Το κλείσιμο ενός ραντεβού εντός της ημέρας μάλιστα θα διευκόλυνε ιδιαίτερα όσους θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά κάνουν δεύτερες σκέψεις εξαιτίας των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Επομένως το κλείσιμο ενός ραντεβού για «τσίμπημα» την ίδια ημέρα κιόλας θα παρακινούσε πολλούς που σκέφτονται να εμβολιαστούν μόλις γυρίσουν από τις διακοπές τους, να το κάνουν νωρίτερα.

Η δυνατότητα εξεύρεσης ραντεβού εντός ολίγων ωρών αποτελεί ακόμη ένας στόχος του γενικότερου σχεδίου της ενίσχυσης της επιχείρησης Ελευθερίας, αλλά και της δημιουργίας ενός τείχους ανοσίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Υπενθυμίζεται πως κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας ήδη έχουν ξεκινήσει το «ταξίδι» προς τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εύκολα πρόσβαση σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο. Εκτός αυτού έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός κατ’ οίκον των κατάκοιτων συμπολιτών μας με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Επομένως ο στόχος για ένα «αστραπιαίο» ραντεβού με την Ελευθερία θα μπορούσε να επιτευχθεί με την επέκταση των κινητών μονάδων σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας (σ.σ. και όχι μόνο τις απομακρυσμένες) και έτσι οι πολίτες να προσέρχονται εκεί εντός της ημέρας για να εμβολιασθούν.