Σύντομα οι νέοι ηλικίας 18-29 θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να εμβολιαστούν, εκτός από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ανάμεσα και στα εμβόλια των Pfizer ή Moderna.

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Σύντομα οι 18-29 ετών θα εμβολιάζονται και με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna

Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργαντάς, σημείωσε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο 65.000 νέοι, ενώ ακόμα περισσότεροι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν.

Στην συνέχεια, επισημοποίησε ότι στο άμεσο διάστημα θα ανοίξουν τρεις τύποι εμβολίων για τους 18 έως 29 ετών.

«Σε αυτή τη φάση περιμένουμε καινούριες παραλαβές του εμβολίου Johnson & Johnson, όμως σύντομα θα δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζονται οι 18 έως 29 ετών με τρία εμβόλια» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια για τους 18 έως 29 ετών θα είναι αυτά της Johnson, της Pfizer και της Moderna, δηλαδή, όλα πλην του AstraZeneca.

Σύντομα οι 18-29 ετών θα εμβολιάζονται και με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna

Oι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Tα δε ραντεβού τους, σημείωσε, ότι θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά.

Σε περίπτωση, όμως, που κάποιος έχει κλείσει ραντεβού, είτε για την πρώτη δόση, είτε για την δεύτερη και στο ενδιάμεσο νοσήσει από κορωνοϊό, ο κ. Γεωργαντάς μίλησε για την διαδικασία ακύρωσης του ραντεβού.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για τη δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Γεωργαντά, εδώ.