Ρεκόρ κερδών ύψους 17,2 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (4,7 δισεκατομμύρια δολάρια) ανέφερε η αεροπορική εταιρεία Emirates με έδρας το Ντουμπάι, για το οικονομικό έτος 2023-2024, αυξημένα κατά 63% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η εμβληματική αεροπορική εταιρεία της εμπορικής πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αξιοποιεί τα μέγιστα από τον αναπτυσσόμενο ταξιδιωτικό τομέα που ανακάμπτει συνεχώς, επεκτείνοντας το δίκτυο δρομολογίων της για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Τα τελευταία στοιχεία από τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο ήταν τα καλύτερα στην ιστορία της και «οδηγήθηκαν από την ακόρεστη διάθεση για ταξίδια σε διάφορα τμήματα πελατών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Emirates.

Η Emirates μετέφερε 51,9 εκατομμύρια επιβάτες το οικονομικό έτος 2023-2024, καταγράφοντας αύξηση 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την αναφερόμενη χωρητικότητα θέσεων να αυξάνεται κατά 21%.

Τα έσοδα για την αεροπορική εταιρεία αυξήθηκαν κατά 13% στα 121,2 δισεκατομμύρια ντιρχάμ και η χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκε κατά 20%, «κλείνοντας [το] χάσμα σε επίπεδα πριν από την πανδημία», ανέφερε η ανακοίνωση της αεροπορικής.

Μεγάλη ζήτηση για αεροπορικές μεταφορές και υπηρεσίες

«Όλη τη χρονιά, είδαμε μεγάλη ζήτηση για αεροπορικές μεταφορές και υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια σε όλο τον κόσμο και επειδή μπορέσαμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να προσφέρουμε αυτό που θέλουν οι πελάτες, πετύχαμε τεράστια αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates, Σεΐχης Αχμέντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ.

«Δρέπουμε τους καρπούς των πολυετών συνεχών επενδύσεων στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, στην οικοδόμηση ισχυρών συνεργασιών και στις δυνατότητες των ταλαντούχων ανθρώπων μας».

Ο Όμιλος Emirates, ο οποίος περιλαμβάνει τον αερομεταφορέα και την αεροπορική εταιρεία υπηρεσιών και εξυπηρέτησης εδάφους dnata, σημείωσε τη δική του καλύτερη οικονομική απόδοση με κέρδη ρεκόρ 18,7 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ, επιτυγχάνοντας άλμα 71% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Έκλεισε επίσης το οικονομικό έτος με το υψηλότερο χρηματικό της υπόλοιπο των 47,1 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ και ανακοίνωσε μέρισμα 4 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ για τον ιδιοκτήτη του, την Investment Corporation of Dubai.

Η αεροπορική εταιρεία δεν σκοπεύει να επιβραδύνει την επέκτασή της σύντομα. Ενδεικτικό είναι ότι έχει παραγγείλει περισσότερα από 300 επιβατικά τζετ κατά.

Υπενθυμίζεται δε ότι η ηγεσία του Ντουμπάι ενέκρινε πρόσφατα ένα σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum του εμιράτου, το οποίο θα το καταστήσει πέντε φορές μεγαλύτερο από το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ως προς το μέγεθος — και το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: