O Kυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος τη Δευτέρα στην εκπομπή «The 2night Show» και ξεφεύγοντας από τις συνήθεις πολιτικές συζητήσεις, ανέφερε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως του αρέσει να παρακολουθεί τη διάσημη σειρά του Netflix «Emily in Paris». Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως όταν θέλει να χαλαρώσει πραγματικά, βλέπει τη συγκεκριμένη σειρά, προσθέτοντας: «Η απόλυτη χαλάρωση. Το βλέπω με τη γυναίκα μου. Με διασκεδάζει πάρα πολύ».

Την επόμενη ημέρα, η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε μέχρι και την απάντηση της διάσημης streaming υπηρεσίας. Ο επίσημος λογαριασμός του Netflix έκανε μία σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία έγραφε: «Όλοι χαλαρώνουν με Emily in Paris. Δεν είναι guilt (ενοχή), είναι pleasure (απόλαυση)» έγραψε.

netflix43423

Ποια είναι η «Έμιλι στο Παρίσι»
Στο αχανές τοπίο των τηλεοπτικών σειρών, λίγες εκπομπές καταφέρνουν να τραβήξουν από την πρώτη στιγμή την προσοχή και το ενδιαφέρον των θεατών παγκοσμίως. Μια τέτοια σειρά είναι το «Emily in Paris» (Έμιλι στο Παρίσι), η απολαυστική παραγωγή του Netflix που έγινε γρήγορα παγκόσμιο φαινόμενο, δημιουργώντας «θόρυβο» και προσελκύοντας θεατές όλων των ηλικιών.

Πρωταγωνίστρια της σειράς αλλά και παραγωγός, είναι η ηθοποιός Λίλι Κόλινς, κόρη του διάσημου τραγουδιστή Φιλ Κόλινς, που υποδύεται την Έμιλι Κούπερ. Τη σειρά υπογράφει ο βραβευμένος δημιουργός Ντάρεν Σταρ, γνωστός από τις δουλειές του στις επιτυχημένες σειρές «Μπέβερλι Χιλς»,«Melrose Place», αλλά και «Sex and the City».

Στην υπόθεση του «Emily in Paris», η νεαρή Έμιλι αφήνει τις ΗΠΑ και ταξιδεύει στο Παρίσι, εξαιτίας μιας μεγάλης επαγγελματικής ευκαιρίας. Η αποστολή της είναι να φέρει αμερικανικό αέρα σε μία γαλλική εταιρεία μάρκετινγκ, όμως εκείνη θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να συνηθίσει σε μία καινούρια ζωή.

Πρόκειται για μια σειρά που περιλαμβάνει ανάλαφρες δόσεις ρομαντισμού, κωμωδίας και πολιτιστικής εξερεύνησης, μα κυρίως, μια αισιόδοξη πλευρά που παρουσιάζει νέες αρχές. Η Έμιλι δεν διστάζει να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή, ταξιδεύοντας σε μία νέα χώρα, αποκτώντας νέα δουλειά, νέους φίλους, νέο σπίτι αλλά και έρωτες.

emilyinparis-42432

H υψηλή τηλεθέαση
Όταν η σειρά κυκλοφόρησε την πρώτη σεζόν της στο Netflix τον Οκτώβριο του 2020, έγινε αμέσως viral και ανανεώθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα από το δίκτυο. Όταν όμως προβλήθηκε και ο τρίτος κύκλος της σειράς, μέσα σε λίγο καιρό «έσπασε» ρεκόρ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της τηλεθέασης. Το «Emily in Paris» έγινε η πιο δημοφιλής σειρά στην πλατφόρμα, ξεπερνώντας τη δημοτικότητα άλλων διάσημων σειρών όπως η τέταρτη σεζόν του «Stranger Things» και η δεύτερη σεζόν του «Bridgerton», φτάνοντας στο Top 10 σε 93 χώρες και συγκεντρώνοντας 11,5 εκατομμύρια ώρες προβολής.

emily-in-paris-4242

Γιατί όμως ο κόσμος αγαπάει την «Έμιλι στο Παρίσι» και πού οφείλεται η τεράστια επιτυχία;
Το «Emily in Paris» έχει αποκτήσει πλέον εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο που αναμένουν και την τέταρτη σεζόν, αφού μετά τη μεγάλη επιτυχία, έχει πάρει το πράσινο φως και για νέο κύκλο από το Netflix. Πέρα από τα θετικά σχόλια από τους κριτικούς, έχει συγκεντρώσει μια τεράστια βάση θαυμαστών παγκοσμίως, που απολαμβάνουν το γραφικό παριζιάνικο σκηνικό της, τη fashion-forward αισθητική της και τη γοητευτική ιστορία που προσφέρουν μια απολαυστική και ανέμελη εμπειρία θέασης.

Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και αβεβαιότητες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει μια αναζωογονητική απόδραση σε μια πιο ξέγνοιαστη και λαμπερή ατμόσφαιρα. Η σειρά προσφέρει ανάλαφρη ψυχαγωγία, επιτρέποντας στους θεατές να βυθιστούν προσωρινά σε μια ελαφριά, κωμική ιστορία που δεν απαιτεί έντονη συγκέντρωση. Ο ευχάριστος χαρακτήρας του «Εmily in Paris», σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά σκηνικά και την κομψή μόδα, δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία θέασης που μεταφέρει το κοινό μακριά από την καθημερινότητά του.

Η σειρά… σερβίρει μια μεγάλη δόση παριζιάνικης γοητείας. Από εμβληματικά αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ μέχρι πανέμορφους δρόμους, καφετέριες και μπουτίκ επώνυμων σχεδιαστών, το «Emily in Paris» παρουσιάζει την ομορφιά του Παρισιού με τρόπο που αφήνει που «ταξιδεύει» και συνεπαίρνει τους θεατές στη γαλλική πρωτεύουσα. Από την άλλη, το ταξίδι της Έμιλι, ως νεαρής Αμερικανίδας που περιηγείται στις πολυπλοκότητες της ζωής και της εργασίας σε μια ξένη πόλη, αγγίζει πολλούς θεατές. Οι θεατές υποστηρίζουν την αξιαγάπητη και μερικές φορές κωμική Έμιλι, καθώς αντιμετωπίζει πολιτισμικές συγκρούσεις, επαγγελματικές προκλήσεις και ρομαντικές σχέσεις, καθιστώντας την έναν χαρακτήρα με τον οποίο αρκετός κόσμος μπορεί να συνδεθεί σε προσωπικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα