Η Εμίλια Κλαρκ εντόπισε δύο φορές ανεύρυσμα στον εγκέφαλο την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στη γνωστή σειρά Game of Thrones και όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της, φοβόταν μην χάσει τη ζωή της.

Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό, δεν ήταν ο θάνατος, αλλά ο φόβος να την απολύσουν από τη μεγάλη παραγωγή της HBO. Η «Daenerys Targaryen» μίλησε στο περιοδικό Harper’s Bazaar, με αφορμή τη επικείμενη βράβευση της ως κορυφαία ηθοποιό στα φετινά ετήσια βραβεία του περιοδικού για τις Γυναίκες της Χρονιάς.

Με μια αναδρομή στην περίοδο κατά την οποία υπεβλήθη σε χειρουργεία για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, τόνισε: «Ο πρώτος φόβος που είχα ήταν “Θεέ μου, θα με απολύσουν; Θα με απολύσουν επειδή πιστεύουν ότι δεν είμαι ικανή να ολοκληρώσω τη δουλειά;”».

Με χιουμοριστική διάθεση, η Κλαρκ θυμήθηκε στη συνέχεια, ότι μια άλλη σκέψη που είχε κάνει, ήταν «Λοιπόν, αν πρόκειται να πεθάνω, καλύτερα να πεθάνω σε ζωντανή τηλεόραση».

«Είχα ανυπόφορους πόνους»

Η ηθοποιός έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στην περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της και είχε μπει σε λεπτομέρειες για τους πόνους που ένιωθε ή τα χειρουργεία, στα οποία χρειάστηκε να υποβληθεί.

Μιλώντας στο BBC, η ηθοποιός εξήγησε πως ακόμα και το γεγονός ότι μπορεί να μιλήσει κανονικά, είναι τεράστιο επίτευγμα. «Είχα ανυπόφορους πόνους. Υπάρχει ένα μέρος στον εγκέφαλό μου που δεν χρησιμοποιείται πια. Είναι απίστευτο που μπορώ να μιλήσω και να ζήσω φυσιολογικά, χωρίς καμία επίπτωση. Είμαι στην πολύ, πολύ μικρή μειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από αυτό», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ουσιαστικά εμφάνισε μια σειρά από ανευρύσματα στον εγκέφαλό της. Προκειμένου να τα αντιμετωπίσει λοιπόν, η Εμιλία Κλαρκ προχώρησε σε μια σειρά επεμβάσεων, κατά τις οποίες της αφαιρέθηκε ένα ολόκληρο τμήμα του εγκεφάλου της.

«Λείπει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ και νομιζω πως πλέον, είναι κάτι που με κάνει να γελάω. Ουσιαστικά, ένα μέρος του εγκεφάλου μου δεν παίρνει αίμα για ένα δευτερόλεπτο και εξαφανίζεται. Το αίμα βρίσκει μια διαφορετική οδό για να περάσει, όμως όποιο κομμάτι προσπερνάει, αυτό εξαφανίζεται», εξήγησε η Εμιλία Κλαρκ.

Προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο όμως, η ηθοποιός πέρασε από μεγάλες δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, από το 2011 έως το 2013, είχε υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργείων, εκ των οποίων δεν ήταν όλα επιτυχημένα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν, είχε δηλώσει πως μια από τις επεμβάσεις που είχε κάνει, απέτυχε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει από ακατάσχετη αιμορραγία.

«Είχα τρομερή αιμορραγία. Οι γιατροί μου έκαναν σαφές ότι οι πιθανότητες να επιβιώσω ήταν ελάχιστες. Έκανα αμέσως άλλη μια εγχείριση και οι γιατροί χρειάστηκε να έχουν πρόσβαση στον εγκέφαλό μου με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω του κρανίου μου. Έπρεπε να γίνει αμέσως, αλλιώς ίσως δεν θα ζούσα», είχε αναφέρει.

Διαβάστε ακόμη