Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Εκκλησίας για το φιλόδοξο σχέδιο του Άγγελου Φιλιππίδη, να στήσει ψηφιακή τράπεζα στην οποία κύριος μέτοχος θα είναι η Εκκλησία.
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η οικονομική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου είχε εγκρίνει το σχέδιο.
Βέβαια επίτηδες η Ιερά Σύνοδος αρνείται ότι έχει πάρει αποφάσεις και προς το παρών μετράει αντιδράσεις.
Το σχέδιο Φιλιππίδη για εκκλησιαστική ψηφιακή τράπεζα με όχημα μία εταιρεία από τη Λιθουανία και συμμετοχή ιδιωτών, προκάλεσε την οργή στις ιερές μονές του Αγίου Όρους.
Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε Βατικανό, διαμηνύουν οι Αγιοι Ηγούμενοι, ούτε να δώσουμε τα λεφτά μας σε μία τράπεζα που έχει θολό καθεστώς.
Υπογραμμίζουν επίσης ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει σχέση με την τοκογλυφία, ούτε με τη μαφία, παραπέμποντας στην Τράπεζα του Βατικανού, η οποία ξέπλενε μαύρα κεφάλαια εγκληματικών οργανώσεων.
Από την πλευρά του ο Φιλιππίδης επιμένει στο φιλόδοξο σχέδιο για εκκλησιαστική ψηφιακή τράπεζα.
Όταν η Ιερά Σύνοδος πάρει την τελική απόφαση, είναι έτοιμος να καταθέσει αίτηση αδειοδότησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Μέχρι τότε αναμένονται διάφορα επεισόδια, που θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Διαβάστε ακόμη:
- ΚΑΣ: Γιατί αρνηθήκαμε την Ακρόπολη στον Λάνθιμο – Τι του αντιπρότειναν
- Τέμπη: Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι υπήρχε παράνομο φορτίο, λένε Βλάχος και Πλακιάς
- 40 χρόνια Air Jordan: Από το γήπεδο στην κορυφή της μόδας
- Οι πιο «χαρούμενες» παραλίες στον κόσμο: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί