Με την επιστροφή της Art Basel και την χαλάρωση στους περιορισμούς εισόδου στη χώρα, η Ελβετία αναδείχθηκε εκ νέου σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη Jaclyn Sienna India, επικεφαλής της Sienna Charles, επιμελήτρια ταξιδιών πολυτελείας, οι τουρίστες με υψηλά… “βαλάντια” επιθυμούν να επιστρέψουν μετά από σχεδόν δυο χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών, ιδιαίτερα σε εκθέσεις όπως το Art Basel.

«Οι εκδηλώσεις είναι γεμάτες και φαίνεται πως εφέτος είναι η… χρονιά τους. Έχουμε πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των εισιτηρίων που είχαμε ποτέ για εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Art Basel», που έλαβε χώρα τον Ιούνιο μετά την αναβολή του περασμένου έτους, λέει η Sienna India στο martketwatch. Η ίδια προσθέτει ότι οι άνθρωποι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα ευρωπαϊκά ταξίδια τους και ξοδεύουν οπουδήποτε από 25%-60% περισσότερο, καθώς επιδιώκουν να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς και να εξερευνήσουν όλα αυτά που έχασαν από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Η Ελβετία είναι έτοιμη για μια “έκρηξη” επισκεπτών. Υπήρξαν πολλά νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πύλες τους αυτή τη σεζόν για τουρίστες που ελπίζουν να δουν τα διάσημα τοπία της χώρας, να γευτούν τα φαγητά στα  πολυτελή εστιατόρια και να χαρούν τις πολιτιστικές ομορφιές.

Τα νέα ξενοδοχεία

Από τη Ζυρίχη και τη Γενεύη έως το Valais, παρακάτω είναι τα πιο αξιοσημείωτα νέα ξενοδοχεία που αξίζει να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην Ελβετία.

The Woodward

Η Oetker Collection (ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών ξενοδοχείων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Le Bristol Paris και Hôtel du Cap-Eden Roc) άνοιξε και επίσημα τις πύλες του στην Ελβετία με το νέο ακίνητο πέντε αστέρων, το The Woodward. Το κομψό ξενοδοχείο είναι “σκαρφαλωμένο” στις παρθένες όχθες της λίμνης της Γενεύης με εξαιρετική θέα τόσο στη λίμνη όσο και στην πόλη και το μαγευτικό Mont Blanc. Είναι το πρώτο και μοναδικό ξενοδοχείο με σουίτες σε όλη τη Γενεύη με μόλις 26 δωμάτια. Η ιστορική πρόσοψη, η οποία χρονολογείται από το 1901, αντανακλά το αρχιτεκτονικό του στιλ μετά τον Haussmann.

Hôtels Des Horlogers, Le Brassus

Η ελβετική μάρκα ωρολογοποιίας Audemars Piguet άνοιξε για πρώτη φορά το Hôtels Des Horlogers, Le Brassus στην περιοχή Vallée de Joux, αλλά το 2016, αποφάσισε να ξεκινήσει μια ολοκαίνουργια κατασκευή για να είναι περισσότερο “φιλική” προς το περιβάλλον. Ενώ το ξενοδοχείο λειτουργεί ανεξάρτητα από το Audemars Piguet, οι λάτρεις των ρολογιών θα εκτιμήσουν σίγουρα την εγγύτητα στο Musée Atelier Audemars Piguet και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται λίγα βήματα μακριά. Το κομψό ξενοδοχείο —σχεδιασμένο από τη Δανέζικη εταιρεία Bjarke Ingels Group— έχει μια μοντερνιστική δομή σε σχήμα Ζ που συνδυάζεται με το γύρω τοπίο.

Υπάρχουν μόλις 50 δωμάτια, καθώς και γυμναστήριο, εστιατόρια, σπα και άμεση πρόσβαση στο μαγευτικό δάσος Risoud. Το Vallée de Joux, που βρίσκεται 42 μίλια βόρεια της Γενεύης και συνορεύει με τη Γαλλία, είναι γνωστό για τα βοσκοτόπια, τις λίμνες και τα δάση του.

Victoria Hotel and Residence 

Για μια σύγχρονη απόδραση στο βουνό, σκεφτείτε το Victoria Hotel and Residence. Ενώ το κτίριο λειτουργεί από το 1894, η Victoria είναι η νεότερη σύγχρονη ορεινή απόδραση στο Villars-sur-Ollon στις δυτικές ελβετικές Άλπεις Vaud. Σε αντίθεση με πολλά από τα άλλα ρουστίκ θέρετρα των Άλπεων, τα φωτεινά χρώματα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική του Victoria παρέχουν μια δημιουργική, ζεν ατμόσφαιρα για να χαλαρώσετε ή να εργαστείτε από απόσταση.

Εδώ, η έμφαση δίνεται στη χαλάρωση και την ευεξία μέσα από υπαίθριες ορεινές δραστηριότητες. Τα δωμάτια έχουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό και διαθέτουν λειτουργικά έπιπλα και τελευταίας τεχνολογίας φωτισμό.