Ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της Ελλάδας σημείωσε μείωση ύψους 8.7% εφέτος τον Μάρτιο, καθώς στην πλειονότητα των κλάδων, ο τζίρος κινήθηκε καθοδικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Φαρμακευτικά – καλλυντικά (16.2%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (13.4%), πολυκαταστήματα (7.9%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6.9%) και τρόφιμα – ποτά – καπνό (2.9%). Στον αντίποδα, αυξήθηκε στα έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακό εξοπλισμό (23.6%), βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη (6.2%) και ένδυση – υπόδηση (2.7%).

Ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση κατά 7.6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση ύψους 4.8% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση κατά 0.3% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του περυσινού Μαρτίου, ενώ, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου, σημείωσε μείωση ύψους 4.2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 3.9% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: