Εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο διπλό με 2-3 επί της Ελσίνκι και ξεκίνησε με το «δεξί» την πορεία του στους ομίλους του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, όμως με ένα εντυπωσιακό δεύτερο, μπόρεσε να γυρίσει το ματς και να πάρει μία μεγάλη νίκη. Πρώτο γκολ του Ντεσπότοφ με τα χρώματα του «Δικεφάλου».

Το ματς

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να συνηθίσει τον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου.

Η Ελσίνκι ανέβασε ρυθμούς και μπόρεσε να προηγηθεί στο 36′. Ο Λίνγκμαν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπαντέ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, πηδώντας ψηλότερα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ για να κάνει το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, χωρίς να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων.

Η μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε φάσεις και γκολ με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εικόνα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε 3 ευκαιρίες σε 2 λεπτά, από το 47′ έως το 49′ με τους Ντεσπότοφ, με τον Όστ (είχε περάσει αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο) να αποκρούει, στη συνέχεια ο Εκόνγκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Σβαμπ δεν μπόρεσε να κερδίσει με κεφαλιά τον τερματοφύλακα της Ελσίνκι.

Η Ελσίνκι στα αμέσως επόμενα λεπτά έχασε με τον Ραντούλοβιτς, την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, με το πρώτο σουτ να πηγαίνει στο δεξί δοκάρι και το δεύτερο να αποκρούεται από τον Κοτάρσκι.

Το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 55ο λεπτό με τον Κουλιεράκη, ο οποίος πήδηξε καλά σε εκτέλεση φάουλ του Ντεσπότοφ και έκανε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες να προηγηθεί, με κυριότερη του Σβαμπ, πριν πάρει το προβάδισμα με γκολ του Ντεσπότοφ στο 81′, για το 1-2.

Ο «Δικέφαλος» μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμά του (1-3) στο 90+4′ με τον Μπράντον Τόμας μετά από ωραίο γύρισμα από τα δεξιά του Τάισον.

Η Ελσίνκι κέρδισε πέναλτι στο 90+6′, με τον Ραντούλοβιτς να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-3 στο 90+9′.

Με αυτή τη νίκη ο «Δικέφαλος» πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία πήρε τη νίκη με 2-1 στην έδρα της επί της Αμπερντίν.

Ελσίνκι (Τόνι Κορκεακούνας): Μαένπα (13’ Εστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Ραΐταλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (76’ Πάνανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (61’ Κέσκινεν), Χετεμάι (61’ Τανάκα), Μπαντέ (61’ Μπενισάν), Ραντούλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Kεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (75’ Μπράντον).

Διαβάστε ακόμη: