search

ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολ. μετά την εξαγορά του Twitter

Ο Μασκ είχε πουλήσει πακέτα μετοχών της Tesla συνολικής αξίας 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος

Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολ. μετά την εξαγορά του Twitter

Μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολ. πούλησε ο Έλον Μασκ, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter στα τέλη του περασμένου μήνα.

Οι πωλήσεις μετοχών της Tesla, συνολικού ύψους 19,5 εκατομμυρίων μετοχών, αναμένονταν ευρέως από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ είχε πουλήσει πακέτα μετοχών της Tesla συνολικής αξίας 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος, όπως μεταδίδει το CNN.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις 27 Οκτωβρίου, αλλά περίμενε μέχρι τις 4 Νοεμβρίου για να αρχίσει να πουλάει επιπλέον μετοχές της Tesla. Πούλησε επίσης πακέτα μετοχών της Tesla τη Δευτέρα και την Τρίτη αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με τις καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αργά το βράδυ της ΤρίτηςΔεν είναι σαφές αν τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Μασκ κατευθύνθηκαν στην εξαγορα του Twitter ή χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυχη των ζημιών του Twitter από τότε που ανέλαβε.

Ο Μασκ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι το Twitter βίωσε “μαζική πτώση των εσόδων”, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός διαφημιστών διακόπτει τις δαπάνες στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον ίδιο. Κατηγόρησε τις “ομάδες ακτιβιστών” που πιέζουν τους διαφημιστές για την απώλεια διαφημιστικών δολαρίων.

Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να χρεώνει τους χρήστες με 8 δολάρια τον μήνα για να έχουν επαληθευμένους λογαριασμούς, ενώ ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις.

Διαβάστε ακόμη: