Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ ανακοίνωσε, πως δεν σκοπεύει να στηρίξει οικονομικά, ούτε τον προεκλογικό αγώνα του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε του Τζο Μπάιντεν.

Αφορμή στάθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε Μασκ και Τραμπ, στο Παλμ Μπιτς, στις αρχές Μαρτίου. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του δηλώνοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ότι θα παραμείνει ουδέτερος στην κούρσα για τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2024.

«Για να είμαι απολύτως σαφής: Δεν προτίθεμαι να προσφέρω χρήματα σε κανέναν εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η οικονομική στήριξη του Μασκ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις

Ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να έχει δωρίσει περισσότερα χρήματα στους Ρεπουμπλικάνους, παρά στους Δημοκρατικούς, τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, ο Μασκ έχει δώσει περισσότερα από 574.500 δολάρια σε συντηρητικούς «πολιτικούς, κόμματα, PAC και εκστρατείες δημοψηφίσματος» και 542.000 δολάρια σε δημοκρατικούς. Συνολικά, οι δωρεές του αγγίζουν τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και χάρη στην περιουσία του Μασκ, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ωφεληθεί, κατά 32.500 δολάρια περισσότερο από ότι οι Δημοκρατικοί, ο επιχειρηματίας δεν έχει περιγράψει, ποτέ, τον εαυτό του ως «συντηρητικό». Το 2018, πριν από την εξαγορά του Twitter, ο Μασκ απάντησε στις εικασίες ενός χρήστη, σχετικά με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, δηλώνοντας: «Δεν είμαι συντηρητικός. Είμαι ανεξάρτητος και πολιτικά μετριοπαθής. Δεν σημαίνει ότι είμαι μετριοπαθής σε όλα τα θέματα. Ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ανθρωπότητα είναι εξαιρετικά σημαντικά για μένα και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι σημαντικά για όλους».

Ο Μασκ ισχυρίστηκε, επίσης ότι δεν επιθυμεί να ευνοήσει, ούτε την «αριστερά», ούτε τη «δεξιά», υποστηρίζοντας ότι προτιμά μια «κεντρώα» πολιτική προσέγγιση.

Το 2022, έκανε μια παρόμοια δήλωση, δημοσιεύοντας: «Αν και είναι αλήθεια, ότι έχω δεχτεί άδικη επίθεση για κάποιο διάστημα από κορυφαίους Δημοκρατικούς, είμαι ένθερμος υποστηρικτής μιας κεντρώας διακυβέρνησης η οποία ταιριάζει με τα συμφέροντα των περισσότερων Αμερικανών».

Το τετ-α-τετ Τραμπ και Μασκ στο Παλμ Μπιτς

Στις 5 Μαρτίου, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ φιλοξένησε τον Μασκ στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πιθανώς σε μια προσπάθεια του υποψήφιου προέδρου να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια για να βοηθήσει την προεδρική του εκστρατεία, συναντήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, με τον Έλον Μασκ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, και μερικούς πλούσιους Ρεπουμπλικάνους δωρητές», αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times. Σημειώνεται πως το 2023, ο Μασκ είχε αποκαλύψει ότι είχε ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι «θαυμαστής» του Προέδρου.

Οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC) αναφέρουν, ότι ο Μπάιντεν διαθέτει επί του παρόντος, 41 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα για την εκστρατεία του σε σύγκριση με τον Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: