Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο έντονης κριτικής, όταν υποστήριξε πως κάτι δεν πάει καλά σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Αυτό ήταν ωστόσο το πιο πρόσφατο μήνυμα σε μια σειρά λανθασμένων προβλέψεων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία για την πανδημία.

Μια σειρά από λανθασμένες προβλέψεις

    • 6 Μαρτίου 2020
      Τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν φτάσει τις 100.000 ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 3.000.
      Ο Έλον Μασκ, ανήρτησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό Twitter: «ο πανικός του κορωνοϊού είναι μια χαζομάρα».
    • 19 Μαρτίου 2020
      Καταγράφονται ημερήσια 2.000 κρούσματα στις ΗΠΑ. Ο Έλον Μασκ προβλέπει πως «οδηγούμαστε στα μηδενικά κρούσματα έως το τέλος του Απριλίου».
    • 19 Μαρτίου 2020
      Ο Μασκ επιμένει πως «τα παιδιά έχουν ανοσία στον ιό», παρά τις έρευνες που δείχνουν πως και τα παιδιά μπορούν να νοσήσουν.
    • 9 Μαΐου 2020
      Λόγω των τοπικών περιορισμών που επέβαλε η επαρχία της Αλαμέντα, στην Καλιφόρνια, σταμάτησε υποχρεωτικά η λειτουργία του εργοστασίου της Tesla. Ο Μασκ κατέθεσε αγωγή κατά της επαρχίας. Δύο εβδομάδες αργότερα την απέσυρε.
    • 11 Μαΐου 2020
      Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι η γραμμή παραγωγής στην Περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο θα επαναλειτουργήσει παραβιάζοντας τις απαγορεύσεις.
      «Εάν πρέπει να συλληφθεί κάποιος, να είμαι μόνο εγώ», είχε αναρτήσει στο Twitter την ίδια ημέρα.
    • 28 Σεπτεμβρίου 2020
      Ο Μασκ δήλωσε στους New York Times πως ο ίδιος και τα παιδιά του δεν θα κάνουν το εμβόλιο όταν θα είναι διαθέσιμο, επειδή δεν κινδυνεύουν. Επίσης, υποστήριξε ότι ο ιός έχει χαμηλό δείκτη θνητότητας (μέχρι εκείνη τη στιγμή 2,6 εκατ. άνθρωποι είχαν πεθάνει από επιπλοκές του κορωνοϊού).
    • 13 Νοεμβρίου 2020
      Ο Έλον Μάσκ εκφράζει αμφιβολίες για την εγκυρότητα των τεστ κατά του κορωνοϊού. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως από τα τέσσερα τεστ που έκανε τα δύο βγήκαν θετικά και δύο αρνητικά.
    • 12 Μαρτίου 2021
      Ο Μασκ αμφισβήτησε την ασφάλεια της δεύτερης δόσης του εμβολίου, λέγοντας πως «υπάρχουν αρκετές αρνητικές αλλεργικές αντιδράσεις».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.