Στη δωρεά μετοχών αξίας 5,7 δις. δολαρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς προχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ΄Ελον Μασκ, σύμφωνα με την κατάθεση που υπέβαλε στη αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την κατάθεση, o πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, δώρισε πάνω από 5 εκατομμύρια μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου, μεταδίδει το Bloomberg. Στη συναλλαγή συμμετείχε άγνωστο καταπίστευμα, ενώ στο έγγραφο δεν κατονομάστηκε το όνομα της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η διαμάχη με Σάντερς και…ΟΗΕ

Ο Μασκ προχώρησε στη δωρεά την ώρα που βρισκόταν σε διαμάχη με πολιτικούς όπως ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν για τις φορολογικές και εισοδηματικές ανισότητες.

Περίπου την ίδια περίοδο, ο Μασκ είχε αναφέρει ότι θα πουλούσε μετοχές, εάν ο ΟΗΕ μπορούσε να αποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθούσε στην εξάλειψη της πείνας στον κόσμο. Είχε προηγηθεί η δήλωση του επικεφαλής του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του οργανισμού ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μασκ θα πρέπει να «δράσουν τώρα, σε εφάπαξ βάση».

Μια μεγάλη φιλανθρωπική δωρεά πέρυσι θα βοηθούσε στη μείωση του μεγαλύτερου φορολογικού λογαριασμού στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως είχε χαρακτηρίσει ο Μασκ τις φορολογικές του υποχρεώσεις., με το Bloomberg να υπολογίζει τον Δεκέμβριο ότι ο Μασκ θα μπορούσε να χρωστάει πάνω από 10 δισ. δολάρια στις φορολογικές αρχές.

Elon Musk: Τα e-mail που αποκάλυψαν την ευαίσθητη πλευρά του