«Μια ομάδα ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνουν» κατά τη διάρκεια της διαστημικής αποστολής στον Άρη, παραδέχθηκε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας και ιδρυτής της SpaceX Έλον Μασκ. Μάλιστα, η πρόβλεψη έγινε γελώντας, για το πώς η προγραμματισμένη αποστολή δεν μπορεί να είναι «καταπακτή διαφυγής για πλούσιους».

«Μπορεί να πεθάνει κάποιος θα είναι άβολα και δεν θα έχει πιθανότατα καλό φαγητό» είπε ο Μασκ στον Peter Diamandis, ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος X Prize για επιστημονικές ανακαλύψεις.

Στην επικοινωνιακή καμπάνια της αποστολής θα αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα «επίπονο και επικίνδυνο ταξίδι, όπου μπορεί να μην επιστρέψετε ζωντανοί», ανέφερε γελώντας ο Μασκ, που επιμένει ότι θα είναι μια «ένδοξη περιπέτεια και μια καταπληκτική εμπειρία». «Δεν είναι όλους, μόνο για εθελοντές».

Η NASA αναζητά εθελοντές για μία ειδική αποστολή, με το «βλέμμα» στον πλανήτη Άρη | LiFO

Space X έχει εκτοξεύσει πάνω από 100 πυραύλους την τελευταία δεκαετία, ωστόσο ορισμένα μη επανδρωμένα σκάφη έχουν εκραγεί. Ο Έλον Μασκ προέβλεψε τον Δεκέμβριο ότι η εταιρεία του θα έχει καταφέρει να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2026. Το 2015, ο Μασκ είχε σκεφτεί να κατασκευάσει μια πόλη στον Άρη.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.