Στη δικαστική αίθουσα θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ όπου θα κληθεί να δώσει μία μάχη στην οποία διακυβεύονται πολλά. Εάν χάσει αυτήν τη δικαστική διαμάχη ενδεχομένως να χρειαστεί να πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια μειώνοντας τον προσωπικό του πλούτο.

Ο Μασκ πρόκειται να είναι ο πρώτος μάρτυρας σε μια δίκη όπου υπερασπίζεται τον ρόλο του στην εξαγορά της SolarCity από την Tesla αντί 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μέτοχοι της εταιρείας μηνύσει τον Μασκ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, ισχυριζόμενοι ότι η εν λόγω συμφωνία εξαγοράς του 2016 κάθε άλλο παρά συμφέρουσα ήταν για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ισχυρίζονται επίσης ότι η εξαγορά είχε ως αποτέλεσμα στον «αθέμιτο» πλουτισμό της οικογένειας του Μασκ, μέλη της οποίας ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους μετόχους. Οι μέτοχοι υποστηρίζουν ότι ο Mr Tesla και άλλα μέλη του ΔΣ δεν γνωστοποίησαν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες της συναλλαγής και παραβίασαν τους κανόνες εμπιστευτικότητας της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο Μασκ επέμεινε ότι «αυτοεξαιρέθηκε» από τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά.

Η SolarCity ιδρύθηκε το 2006 από τους Peter και Lyndon Rive, ξαδέρφια του Έλον Μασκ. Το 2016, η Tesla προχώρησε στην εξαγορά της ενεργειακής εταιρείας έναντι του ποσού των 2,6 δισ. δολαρίων.

Πέρυσι, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εμπλέκονταν στην υπόθεση κατέληξαν σε συμβιβασμό με τους μετόχους της Tesla αντί 60 εκατ. δολ., χωρίς όμως να παραδεχτούν τα αδικήματα. Ο Μασκ, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ήταν ο μόνος που επέλεξε να δώσει τη μάχη στο δικαστήριο, σύμφωνα με το CNBC.