Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει ανθρωποειδές ρομπότ, ικανό να εκτελεί επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασισμένο στην ίδια τεχνολογία των ημιαυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας του. Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla είπε ότι το Tesla Bot, που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά, θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.

Τι είναι το Tesla Bot

Το ρομπότ θα έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία, σημείωσε ο Έλον Μασκ, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος.

Πρόσθεσε πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι «πάρα πολύ ακριβό», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος. «Η Tesla είναι είναι η σημαντικότερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο καθώς τα αυτοκίνητά της είναι ήδη ρομπότ με τροχούς, έχουν «συνείδηση» όταν κινούνται στους δρόμους. Είναι λογικό επομένως να υπάρξει κι ένα ρομπότ της Tesla με ανθρωποειδή μορφή», ανέφερε ο Έλον Μασκ.

Tesla Bot: Ο Έλον Μασκ ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ

Το Tesla Bot θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ. και θα είναι «φιλικό», πάντως «θα μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας γρηγορότερα απ’ αυτό», αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από πέντε χιλιόμετρα την ώρα, αστειεύτηκε. Όπως εξήγησε, οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά «επιλογή».

Ο Έλον Μασκ, με τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο κατά το περιοδικό Forbes, έχει ιδρύσει επίσης start-up όπως η SpaceX, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε να εκτοξεύσει πυραύλους ικανούς να φθάσουν στο διάστημα, και τη Neuralink, η οποία ειδικεύεται στα εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

Ο ίδιος δήλωσε για το Tesla Bot «κάποτε θα μπορείτε να του λέτε ‘μπορείς να σηκώσεις αυτό το μπουλόνι και να το βάλεις στο αυτοκίνητο, με αυτό το κλειδί;’ και θα το κάνει. Ή θα του λέτε ‘πήγαινε στο τάδε κατάστημα και πάρε τα τάδε προϊόντα’».

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ρομπότ που θα μπορεί να κάνει όλες τις βαρετές και επικίνδυνες δουλειές. Όλες εκείνες που δεν θέλει να κάνει ο άνθρωπος».