Εγκρίθηκε σήμερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) η αρχιτεκτονική μελέτη κτιρίου πολλαπλών χρήσεων με εμπορικό κατάστημα και χώρους συνάθροισης κοινού εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά. Το Hellinikon Sales Center είναι το πρώτο κτίριο που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου ανάπτυξης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ελληνικό : Εγκρίθηκε το πρώτο κτίριο

Η ανέγερσή του θα πραγματοποιηθεί εντός της Ζώνης Ανάπτυξης «Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά» που χωροθετείται στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης, στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Το κτίριο θα τοποθετηθεί μεταξύ του οικιστικού πύργου Marina Residential Tower (που θα κατασκευαστεί στα βόρεια της έκτασης του Ελληνικού) και του Εμπορικού Κέντρου Marina Mall (που έχει χωροθετηθεί στα νότια), ενώ ένας νοητός άξονας θα το συνδέει με τον διατηρητέο Ανατολικό Αεροσταθμό (στα ανατολικά) του αρχιτέκτονα E. Saarinen, το οποίο έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «νεότερο μνημείο».

Η χρήση του Hellinikon Sales Center θα περιλαμβάνει χώρους για την πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού μέσω διαδραστικών μέσων (virtual reality room), ειδικά διαμορφωμένους χώρους διαλέξεων και παρουσιάσεων, δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, καθώς και σημείο πώλησης.

Η αρχιτεκτονική μελέτη, που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΕΣΑ, υπό τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, προβλέπει τη δημιουργία ενός «διάφανου στεγάστρου» σε ένα σύγχρονο και καινοτόμο κτίριο, με τις βασικές του λειτουργίες να τοποθετούνται σε ένα επίπεδο το οποίο «αιωρείται» κάτω από τη σκιά του μεταλλικού στεγάστρου.

Έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης

«Με την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το πρώτο κτίριο που θα υλοποιηθεί στο Ελληνικό, γίνεται και τεχνικά το απαραίτητο βήμα ώστε ο κτιριακός σχεδιασμός του project να μετουσιωθεί σε πράξη», επεσήμανε μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας, κ. Νίκος Ταγαράς. Και πρόσθεσε: «Το Hellinikon Sales Center ως Πύλη Εισόδου θέασης σε όλο το έργο ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου αποτελεί την Πύλη Εισόδου υλοποίησης του κορυφαίου αναπτυξιακού έργου για τη χώρα, με διεθνή εμβέλεια, υπερτοπική αξία και πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, τον τουρισμό και την απασχόληση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.