Μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει η μεταγραφική αγορά του αμερικανικού MLS. Τουλάχιστον όσον αφορά και τον… ελληνικό αντίκτυπο, είτε μιλάμε για παίκτες της Super League, είτε για Έλληνες του εξωτερικού. Τι εννοώ;

Δεν είναι μόνο ο Κάρολ Σφιντέρσφκι, που ήδη βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για να φορέσει την φανέλα της Σάρλοτ. Ένα deal που δεν θα γινόταν ποτέ αν ο Ζοσέ Μπότο δεν είχε αναλάβει αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και το οποίο πήγε στα 5.700.000 ευρώ, με το 10% να το εισπράττει η πρώην ομάδα του Πολωνού (Γιαγκελόνια). Με τον Σφιντέρφσκι να απογειώνει τις αποδοχές του απο τα 780 χιλιάρικα σε ευρώ – που καθάριζε ετησίως στον “δικέφαλο” – κοντα στο 1.500.000 δολάρια!

Είναι και ο δικός μας Ταξιάρχης Φούντας, που απο το 2019 αγωνίζεται στην Ραπίντ Βιέννης, μετρώντας 35 γκολ σε 68 ματς στην αυστριακή λίγκα. Όπως αποκάλυψε η “Washington Post” και επιβεβαιώνεται απο την Αυστρία, ο Φούντας έδωσε τα χέρια με την DC United για 3ετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 7.000.000 δολάρια. Στο ποσό αυτό περιλαμβανεται και το bonus free αφού το συμβολαιό του με την Ραπίντ λήγει τον Ιούνιο.

Ο Φούντας είχε προταθεί πριν από 2 μήνες και στην ΑΕΚ, έχει άλλωστε τον ίδιο ατζέντη με τον Τσιτσάν Στάνκοβιτς, τον Αυστριακό Μάξ Χάγκμαϊερ αλλά για διάφορους λόγους δεν προχώρησε η… δουλειά αυτή για τον Γενάρη.

To όχι της Αϊντχόφεν στην DC United για Ζάχαβι και ο…Ολυμπιακός

Για να πάει όμως, τώρα ο Ταξιάρχης Φούντας στο ΜLS και στο συγκεκριμένο κλαμπ της Ουάσιγκτον, χρειάστηκε να γίνει η…καραμπόλα με παίκτη της ίδιας θέσης που είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Και ο λόγος για τον Έραν Ζάχαβι!

Η DC United είχε αρχικά κινηθεί για τον 34χρονο Ισραηλινό φόρ (33 γκολ σε 70 συμμετοχές με την Εθνική του Ισραήλ), που βγάζει το ψωμί του εδώ και 2,5 χρόνια στην Ολλανδία με την Αιντχόφεν και το συμβολαιό του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Ζάχαβι που είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην ολλανδική ομάδα θέλει να φύγει, αλλά δεν… τρελαίνεται να αλλαξει ξανά ήπειρο (για αυτό προτιμάει άλλωστε σαφέστατα τους “ερυθρόλευκους”). Θυμίζω πως είχε επιστρέψει στην Ευρώπη από την…Κίνα. Η Αιντχόφεν είναι αρνητική να τον δώσει, να τον χάσει δηλαδή για το τελευταίο 6μηνο. Και οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί αλλά αμιγώς αγωνιστικοί.

Κάπως έτσι η DC United και η Λίγκα του MLS εγκατέλειψαν την περίπτωση Ζάχαβι και πήγαν/προχώρησαν αυτή του Φούντα. Άλλωστε είναι πάνω κάτω του ίδιου στυλ φορ. Περισσότερο δεύτεροι και όχι φουνταριστοί, αλλά σκόρερ…

ΠΑΟΚ: Ο Σφιντέρσκι ανανέωσε μέχρι το 2024

Μετά τους Σβιντέρφσκι/Φούντα παίρνει … φύλλο πορείας για MLS και ο Τάνκοβιτς

Υπάρχει βέβαια και τρίτος παίκτης με… ελληνικό ενδιαφέρον που απασχολεί το ΜLS και μεχρι το τέλος του μήνα μπορεί να τον δουμε να ζεί το δικό του…american dream. Ο λόγος γιατον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στην βιτρίνα της ΑΕΚ αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στα βασικά πλάνα Γιαννίκη…

Ο Τάνκοβιτς έχει προταθεί… κεντρικά στην Λίγκα (MLS), που με την σειρά της κοιτάει ποιά ομάδα της θα μπορούσε να καλυφτεί με τον Σουηδό μεσοεπιθετικό. Ήδη υπάρχει μια υποψήφιος και είναι η Κολόμπους Κρού.

Η διπλή δικαίωση με Ροτάριου και Σοάρες…

Για να ευλογήσουμε , λίγο, και τα γένια μας, δεν άργησε η διπλή (πανηγυρική) δικαίωση της στήλης για τις δυο αποκαλύψεις της: του Ντόριν Ροτάριου, του Ρουμάνου εξτρέμ της Λουντογκόρετς, που είναι ήδη στην Ελλάδα και υπογράφει στον Ατρόμητο…

Και του Φιλίπε Σοάρες, που είχαμε γράψει κατηγορηματικά πως είχε συμφωνήσει 6 ημέρες πριν με τον Ζοσέ Μπότο για να έρθει στον ΠΑΟΚ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα για την Μορεϊρένσε (3.000.000 ευρώ). Και ήδη την Δευτέρα ο Πορτογάλος μέσος ήρθε Αθήνα (και εγκλωβίστηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, περνώντας το βράδυ του στο αεροδρόμιο)!!

Για τον Ροτάριου, που θα γίνει κάτοικος Περιστερίου τουλάχιστον για το επόμενο 6μηνο, έμαθα πως τον … πάει ο Έλληνας ατζέντης που “πήγε” στον Σπανό και τον νέο κόουτς του Ατρομήτου, τον Ουαλό Κόουλμαν. “Πέρασε” δηλαδή και παίκτη…

Στον ΠΑΟΚ “διωχνουν” τον Βαρέλα που έχει “μουλαρώσει” και δεν φεύγει ενώ”κατηγορεί” πλέον και Λουτσέσκου

Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να… ακούνε και να βλέπουν πλέον τον Φερνάντο Βαρέλα. Ειδικά μετά την διαχείριση της υπόθεσης του γιού του, που την συνδίασε σχεδόν… εκβιαστικά με το δικό του μέλλον στον “δικέφαλο”.

Και όπως λένε στην Θεσσαλονίκη απο την στιγμή που ο βετεράνος στόπερ αντιλήφθηκε πως δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να παραμείνει/ανανεώσει στην Τούμπα και μετά το καλοκαίρι, έστειλε τον Βαρέλα Τζούνιορ (τον ταλαντούχο σεντερ φορ της Κ 19 του ΠΑΟΚ) να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπενφίκα.

Είναι σαφέστατο πλέον πως ο Βαρέλα βρίσκεται τελείως εκτός πλάνων στον ΠΑΟΚ. Ακόμη και ο άνθρωπος που τον πίστευε και είχαν φοβερή σχέση, μιλάω για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, πείστηκε πως ο άσος πλέον…δεν μπορεί. Κάτι που μάλλον έχει ενοχλήσει τον Βαρέλα, αν κρίνουμε πλέον από αυτά που λέει δεξιά κι αριστερα κατά του Ρουμάνου!

Ήρθε και ο Ζοσέ Μπότο με την… πλούσια ατζέντα και τις άκρες του, ασχολήθηκε κι αυτός να του βρει ομάδα για να τους αδειάσει την θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και να απαλλαγούν από τα χρήματα του συμβολαίου του (που δεν είναι καθόλου λίγα για 6 μήνες).

Μόνο που ο Βαρέλα έχει… μουλαρώσει και “κάθεται” πάνω σε αυτό. Έκανε και το σχετικό ποστάρισμα – “μήνυμα” προς όλους πως δεν το κουνάει από την Θεσσαλονίκη και δεν πάει πουθενά! Κι ας ήρθε σε συμφωνία ο ΠΑΟΚ τόσο με την Κραϊόβα, όσο και με την Στεάουα για να πάει κι ας του βρήκε ομάδα τόσο στην Ρωσία, όσο και στην Πορτογαλία ο Μπότο.

Τίποτα ο Βαρέλα αφού εμμένει να τον αποζημιώσουν με όλα τα λεφτα που έχει να παίρνει ως την λήξη του συμβολαίου, για να φύγει τώρα (Γενάρη)… διευκολύνοντας τους. Διαφορετικά θα μείνει και θα το εξαντλήσει κι ας τον έχουν… στην εξεδρα! Βλέπετε τα λεφτά είναι πολλά, πάνω από 400.000 ευρώ!!

ΥΓ. Ο Τάσος Αυλωνίτης αύριο Τετάρτη αναμένεται στην Κύπρο για να υπογράψει στον Απόλλων Λεμεσού. Παρότι είχε 16 συμμετοχές με την Ασκολι ψαχνόταν να φύγει. Μάλιστα ο πελάτης του agent Πασχάλη Τουντούρη είχε προτάσεις κι απο δυο Σουπερλιγκάτες ελληνικές ομάδες αλλά επέλεξε την Κύπρο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο πως στον πάγκο του είναι ο Σάββας Παντελίδης…