Με ρευστότητα 650 εκατ. ευρώ, που ενισχύθηκε μετά την πώληση του 25% της ΑΝΕMOS RES, o Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ σχεδιάζει την επόμενη μέρα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Είχε προηγηθεί η απόσχιση και η πώληση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ με τίμημα 671 εκ. ευρώ και κέρδη από την πώληση 479 εκ. ευρώ, η πρόωρη κατά δύο χρόνια αποπληρωμή του ομολόγου των 600 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 49 εκ. ευρώ, αλλά και η πώληση της Άκτωρ στην Ιntrakat.

Tα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα ανοίγουν το δρόμο για διανομή μερίσματος αλλά και για την υλοποίηση των σχεδίων της διοίκησης του Ομίλου τα επόμενα χρόνια, τα οποία είναι η ενίσχυση των επενδύσεων στον τομέα των παραχωρήσεων και των έργων ΣΔΙΤ, της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης ακινήτων.

Ήδη στον τομέα των ακινήτων σχεδιάζεται επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 400 εκατ. ευρώ, μέσω της θυγατρικής Reds.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κατάρτιση και υποβολή του σχεδίου σχετικά με την επένδυση στις Γούρνες Ηρακλείου, γνωστό και ως “Μικρό Ελληνικό” βρίσκεται η διίκηση της REDS.

To σχέδιο θα υποβληθεί στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) με σκοπό τη δρομολόγηση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της άδειας κατά τα πρότυπα του διαγωνισμού για το καζίνο στο Ελληνικό.

Η υπό αξιοποίηση παραθαλάσσια έκταση συνολικής επιφάνειας 345.567 τ.μ., βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Επίσης το ακίνητο βρίσκεται σε επαφή (μέτωπο 320 μ.) με την παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου και διαθέτει άμεση πρόσβαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει παλιότερα η διοίκηση της REDS το συνολικό ποσό της επένδυσης θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα των αναπτύξεων είναι από 5 έως 7 χρόνια.

Σε διαδικασία έκδοσης των οικοδομικών αδειών βρίσκεται το έργο ανάπτυξης Cambas Project στην περιοχή της Κάντζας του δήμου Παλλήνης, οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν μέσα στο 2024, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα 3 χρόνια.

Έχουν ήδη επικαιροποιηθεί το Business Plan και το Master Plan και πλέον η εταιρεία εξετάζει την εύρεση κεφαλαίων για την ανάπτυξη της εν λόγω αξιοποίησης της έκτασης.

Τέλος σημαντική θέση στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας έχει και η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αναπτυχθούν ξενοδοχειακές, εμπορικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές εγκαταστάσεις και μεγάλες εκτάσεις πρασίνου.

Παράλληλα, θα φιλοξενούνται συνολικά 900 σκάφη, μήκους έως και 50μ., με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για τον ανεφοδιασμό και την ασφάλειά τους.

Διαβάστε ακόμη: