Τον Οδυσσέα Χριστοφόρου εξέλεξε ως νέο πρόσθετο Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.

Όπως τονίζεται, στο πρόσωπό του πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία και την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας, προϋποθέσεις και κριτήρια ανεξαρτησίας. Σημειώνεται ότι η θητεία του νέου μέλους θα λήγει συγχρόνως με τη θητεία των υπολοίπων μελών του ισχύοντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε συνέχεια της ανωτέρω εκλογής , η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας, προέβη σε καθορισμό των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του ΔΣ τα οποία είναι η κα Αθηνά Χατζηπέτρου, η κα Ιωάννα Δρέττα, η κα Ευγενία Λειβαδάρου και ο κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, στα πρόσωπα των οποίων πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες στην ισχύουσα νομοθεσία δηλ. στο αρ. 9, παρ. 1 και 2 του ν. 4706/20 όπως ισχύει και στην Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας προυποθέσεις και κριτήρια ανεξαρτησίας.

Το διοικητικό συμβούλιο

Κατόπιν τούτων, το δ.σ. κατά την συνεδρίασή του της 28ης Ιουλίου 2022, επανασυγκροτήθηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

  1. Γεώργιος Μυλωνογιάννης του Σταματίου-Τάκη, Πρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  2. Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος του Ιωάννη, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  3. Ευθύμιος Μπουλούτας του Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος,
  4. Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  5. Αθηνά Χατζηπέτρου του Κωνσταντίνου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  6. Ιωάννα Δρέττα του Γρηγορίου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο- Μη Εκτελεστικό Μέλος
  7. Ευγενία (Τζένη) Λειβαδάρου του Ιωάννη, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  8. Παναγιώτης Κυριακόπουλος του Όθωνος , Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  9. Γεώργιος Τριανταφύλλου του Ελευθερίου, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  10. Γεώργιος Προυσανίδης του Ιωάννη, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος και
  11. Οδυσσέας Χριστοφόρου του Σταματίου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Περαιτέρω, σε συνέχεια της από 28.07.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της από 28.07.2022 Επιτροπής Ελέγχου, η κ. Ιωάννα Δρέττα, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ, διορίστηκε ως νέο πρόσθετο μέλος στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, η οποία πλέον απαρτίζεται από τέσσερα μέλη.

Σημειώνεται ότι η κ. Δρέττα πληροί τα κριτήρια και τις προυποθέσεις ανεξαρτησίας σύμφωνα με το άρθρο 44, παρ. 1 του ν. 4449/2017 όπως ισχύει και τα άρθρα 9 παρ. 1 και 2 και 10 του ν. 4706/20 ως ισχύει αντιστοίχως , προκειμένου η Επιτροπή Ελέγχου να έχει νόμιμη σύνθεση. Κατόπιν των ανωτέρω, η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, ανασυγκροτήθηκε αυθημερόν εκ νέου σε σώμα για το υπόλοιπο της διαρκείας της θητείας της με τα εξής μέλη:

  1. Παναγιώτης Αλαμάνος του Χαριλάου: Μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητος από την εταιρεία κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.
  2. Αθηνά Χατζηπέτρου του Κωνσταντίνου: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητο μέλος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.
  3. Ευγενία (Τζένη) Λειβαδάρου του Ιωάννη: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητο μέλος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και
  4. Ιωάννα Δρέττα του Γρηγορίου: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητο μέλος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

Ανάκληση δικαστικών μέτρων από τη Γ.Σ.

Υπέρ της παραίτησης της εταιρείας από το δικόγραφο της αγωγής της ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Αθηνών κατά, μεταξύ άλλων, και του κ. Αλεξάνδρου Εξάρχου, πρώην μέλους του Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αποφάσισε η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ, μετά από πρόταση της μετόχου μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, η Τακτική Γενική Συνέλευση, μετά από πρόταση της μετόχου μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V., κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας, αποφάσισε υπέρ της παραίτησης της Εταιρείας από το δικαίωμα και το δικόγραφο της αγωγής της υπό ΓΑΚ 20946/2021/ΕΑΚ 4756/2021 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά, μεταξύ άλλων, και του κ. Αλεξάνδρου Εξάρχου, πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (30.07.2018 – 27.01.2021), η οποία είναι κατά 100% θυγατρική της Εταιρείας και πρώην μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας (31.12.2020 – 27.01.2021), καθώς επίσης υπέρ της ανάκλησης της συναφούς έγκλησης που έχει κατατεθεί από την Εταιρεία ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με ΑΒΜ Ε21-3653. Επίσης παρέχεται η εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας προκειμένου να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο των τυχόν αρμοδιοτήτων των καταστατικών οργάνων θυγατρικών εταιρειών της Εταιρείας.