Η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν Λέσβιος» είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει στην αίθουσα του Σωματείου στο Πλωμάρι Λέσβου το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου την 15η Ολομέλεια της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, καθώς το Πλωμάρι αποτελεί την έδρα τριών Μελών της Κοινότητας, του Ούζου Πλωμαρίου Βαρβαγιάννη , της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και του τυροκομείου Θυμέλης, οι οποίοι ήταν οικοδεσπότες της.

Το απόγευμα στον χώρο της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος πραγματοποιήθηκε σε Κλειστή υβριδική συνάντηση η Ολομέλεια, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τα project που υλοποιεί η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αλλά και το αποτύπωμα της Κοινότητας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Το βράδυ η εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αίθουσα της Λέσχης «Βενιαμίν Λέσβιος» στο πλαίσιο της Ανοιχτής Ολομέλειας, περιελάμβανε την απονομή της πιστοποίησης Ethos από το διεθνή φορέα πιστοποιήσεων EUROCERT, στα Μέλη που πέτυχαν υψηλό ποσοστό κατόπιν αξιολόγησης τους για την τήρηση αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιωσιμότητας και Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Περιβάλλοντος.

Για τα σπουδαία προϊόντα τους το σήμα Ethos «Platinum» έλαβε η εταιρεία Domus, το «Gold» το Μέλος Ήλιος και Μανδρέκας, και το «Green» οι εταιρείες Hellas Frost, Κτήμα Βίβλια Χώρα, Μύλοι Δάκου, Βιοσπιράλ.

Μετά το δείπνο που παρέθεσε το μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Ούζο Πλωμαρίου Βαρβαγιάννη, στους Συνέδρους και σε προσκεκλημένους Ιδιοκτήτες εταιριών της Λέσβου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Πλωμαρίου Θεολόγος Πατερέλλης  δώρησε στους συνέδρους από ένα αντίτυπο της  χειρόγραφης βιογραφίας του Βενιαμίν Λεσβίου του σχολάρχη Γ. Α. Αριστείδη-Πάππη, και αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο του σοφού και  Φιλικού – αγωνιστή εθνοδιδασκάλου Βενιαμίν.

Διαβάστε ακόμη: