Καλλιτέχνιδα με κύριο μέσο έκφρασης την ζωγραφική, η Ελένη Τσοτσορού χρησιμοποιεί παραδοσιακά υλικά και τεχνικές για την δημιουργία μοντέρνων και εντυπωσιακών έργων τέχνης. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την σύγχρονη αφηρημένη τέχνη και μας μιλά γι αυτή.

-Ελένη, πώς βλέπετε την σύγχρονη τέχνη σήμερα;

-Αυτό που ο κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής της σύγχρονης τέχνης δεν μπορεί παρά να προσέξει σήμερα, είναι πως όλα τα εικαστικά ρεύματα ακμάζουν ταυτόχρονα, η καλλιτεχνική παραγωγή έχει εκτοξευτεί και παράγονται έργα υψηλοτάτου επιπέδου, αισθητικής αλλά και τεχνικής, ώστε ο κάθε φιλότεχνος να μπορεί να βρει έργα που του προσφέρουν συγκίνηση και εικαστική απόλαυση.

Ελένη Τσοτσορού: Ο συνδυασμός της Op Art και της παράδοσης δίνουν εξαιρετικά εικαστικά και διακοσμητικά αποτελέσματα

 

-Οι προτιμήσεις του φιλοτέχνου αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου;

-Έργα ρεαλιστικά ή φωτορεαλιστικά έχουν πάντοτε ένα σταθερό κοινό και βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των φιλότεχνων, ακριβώς διότι όσοι έχουν μια λίγο πιο στενή σχέση με την τέχνη, αναγνωρίζουν την δυσκολία του εγχειρήματος και αντιλαμβάνονται το επίπεδο της τεχνικής κατάρτισης που απαιτείται για την δημιουργία ενός παραστατικού ή φωτορεαλιστικού έργου.

Εξίσου πιστό κοινό, πρέπει να πούμε, έχουν και όλα τα υπόλοιπα εικαστικά ρεύματα, παραστατικά ή μη, νεοεξπρεσσιονιστικά, ποπ-αρτ, αφηρημένα κλπ.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr