Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα της φερόμενης ως ψυχολόγου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα doctoranytime.gr, η κ. Μυλωνοπούλου είναι Κλινικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Κλινικός Υπνοθεραπευτής, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι ενώ έχει υπάρξει επί σειρά ετών και μαία.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων αμφισβητεί ευθέως ότι η κ. Μυλωνοπούλου είναι πτυχιούχος ψυχολόγος και τονίζει σε επιστολή του ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τις εμφανίσεις της με αυτή την ιδιότητα.

Το μυστήριο με την "ψυχολόγο" της Καρολάιν - Ποια είναι η... μαία και υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Μυλωνοπούλου

Ο ΣΕΨ αμφισβητεί την ιδιότητα της

Από την πρώτη στιγμή που μίλησε κ. Μυλωνοπούλου για το θύμα του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, το οποία όπως φανερώνεται από τα λεγόμενά της “ψυχολόγου” κουράριζε συστηματικά, δημιουργήθηκαν εντυπώσεις. Και αυτό γιατί προέβη σε αποκαλύψεις για την Καρολάιν, τακτική που δεν παραπέμπει στην συνήθη σχέση ενός ψυχολόγου με τον πελάτη του, η οποία είναι μια σχέση εμπιστευτικότητας.

“Η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την συγκεκριμένη ιδιότητα πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας”, επισημαίνει ο ΣΕΨ και την καλεί να καταθέσει τις σχετικές αποδείξεις.

Ειδικότερα, η επιστολή του ΣΕΨ προς την κ. Μυλωνοπούλου αναφέρει τα εξής:

“Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος. Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο”.

Εξώδικο της Ελένης Μυλωνοπούλου στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων: «Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου»

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία εμφανίστηκε στα ΜΜΕ ως η «ψυχολόγος» της 20χρονης Καρολάιν μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αντέδρασε με εξώδικο στη χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, η οποία ζητούσε να γίνει δημοσιοποίηση του πτυχίου της και της άδειας επαγγέλματός της.

Σύμφωνα με το εξώδικο, η κ.Μυλωνοπούλου αρνείται τα όσα της καταλογίζονται περί «αντιποίησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου», κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επισημαίνει σχετικά με την ιδιότητά της:

«Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της «ψυχολόγου». Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, ως μέλος της εταιρείας με την επωνυμία «Med – Y- Life Ε.Ε.» (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP & Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων –εναλλακτικών θεραπειών).

Η άνω εταιρεία της οποίας είμαι μέλος, έχει κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., όπως προβλέπεται από τις σχετικές νομικές διατάξεις. Ουδεμία διοικητική άδεια απαιτούνταν για την άσκηση της ΝΟΜΙΜΗΣ αυτής επαγγελματικής δραστηριότητας μου!! Άλλωστε, εάν απαιτούνταν οιαδήποτε διοικητική άδεια, μετά βεβαιότητας ΔΕΝ θα μου είχε επιτραπεί η έναρξη της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. κι ούτε θα ελάμβανε χώρα νόμιμη καταχώρηση της επιχείρησής μου στο αρμόδιο Επιμελητήριο!!»

Μάλιστα παραθέτει και σχετική λίστα των τίτλων σπουδών και επιμόρφωσης που διαθέτει.

Τη διέγραψαν οι Μασόνοι της Ελλάδας

Την ίδια στιγμή αίσθηση έχει προκαλέσει ανακοίνωση της Μεγάλης Στοάς της Ελλαδας, η οποία της αφαιρεί την τεκτονική ιδιότητα, καθώς ήταν μέλος της, κάνοντας λόγο για σωρεία τεκτονικών παραβάσεων οι οποίες σχετίζονται με τον Ποινικό Κώδικα.

1

1

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Κατερίνα Παπακώστα

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΤΣΗ - ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Υποψήφια στις Ευρωεκλογές του 2019 με το κόμμα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Παπακώστα, ήταν η Ελένη Μυλωνοπούλου – Τσάτση.

Το σίγουρο είναι ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου άλλαξε την ιδιότητα της στην ιστοσελίδα της αμέσως μετά τις καταγγελίες ότι δεν είναι ψυχολόγος.

Μάλιστα η Ελένη Μυλωνοπούλου δεν άλλαξε μόνο το «ψυχολόγος» σε «σύμβουλο ψυχικής υγείας», αλλά πρόσθεσε και τον αριθμό αδείας της: