Ελέγχους σε 200 εταιρίες από όλους τους κλάδους της οικονομίας μεθοδεύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υφίστανται ολιγοπώλιο και συντονισμένες κινήσεις όσον αφορά τις τιμές, δημιουργώντας συνθήκες καρτέλ!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού με αφορμή την ακρίβεια, την αύξηση των πρώτων υλών και τις πληθωριστικές τάσεις που διαμορφώνονται στην οικονομία, θα προχωρήσει άμεσα σε εντατικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει εάν τηρείται ο υγιής ανταγωνισμός και οι νόμοι της αγοράς ή εάν λόγω συγκυρίας και ανόδου του επιπέδου των τιμών οι επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους λειτουργούν εις βάρος του καταναλωτή, μέσα από κινήσεις συντονισμένες!

Παρά το γεγονός ότι στην αγορά κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο πρόεδρος της Επ. Ανταγωνισμού κ. Λιανός τελεί υπό παραίτηση καθώς όπως διαρρέει σε στενό του περιβάλλον, του έχουν ασκηθεί πιέσεις ενώ δέχεται και απειλές για τη ζωή του, εντούτοις δεν δείχνει διατεθειμένος να χαλαρώσει τους ελέγχους αλλά αντιθέτως τους εντατικοποιεί, προς όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας.

Θυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ο κ. Λιανός, ο οποίος θεωρείται …ιδιόρρυθμος και «ανεξέλεγκτος», έχει λειτουργήσει άκρως επιθετικά στην αγορά κάνοντας …ντου σε τράπεζες, κατασκευαστικές, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εκδοτικές επιχειρήσεις και εταιρείες πετρελαιοειδών και διύλισης!

Και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μεταξύ των 200 εταιριών που θα ελεγχθούν στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που εντός των ημερών τίθεται σε εφαρμογή, περιλαμβάνονται εκ νέου κλάδοι της οικονομίας που ήδη έχουν ελεγχθεί, όπως οι τεχνικές εταιρίες και η κινητή τηλεφωνία!