Συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 21 ακροδεξιοί Ιταλοί σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (1/11), υπήρξε ενημέρωση ότι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί θα έρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές «η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».

ΕΛΑΣ: Σε συναγερμό οι Αρχές

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛΑΣ ενόψει της συμπλήρωσης 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη.

Ο λόγος της κινητοποίησης έχει να κάνει με πληροφορίες που έφθασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρατική Ασφάλεια και έκαναν λόγο για επικείμενη άφιξη ακροδεξιών στοιχείων στην Αθήνα.

Από τις χώρες ενδιαφέροντος η Ιταλία απάντησε επίσημα ότι πράγματι έχει και η ίδια πληροφορίες για επικείμενη μετακίνηση ακροδεξιών προς τη χώρα μας, ενώ σχετικές απαντήσεις έδωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για αυτό, η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό.

Παράλληλα, με διαταγή που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, απαγορεύτηκε για 24 ώρες από τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου (σ.σ. μέχρι και τα ξημερώματα της 2ας Νοεμβρίου) κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε όλο τον νομό Αττικής.

Η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων.

ΕΛΑΣ: Κλειστός ο σταθμός «Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ την Τετάρτη από τις 14:00

Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ θα μείνει κλειστός σήμερα Τετάρτη 1η Νοεμβρίου από τις 14:00 ο σταθμός «Ηράκλειο» στη Γραμμή 1 του Μετρό.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός λειτουργήσει εκ νέου με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: