Δυναμικά εκτιμάται ότι εξελίχθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Φεβρουάριο μετά από μια πολύ δυνατή έναρξη τον πρώτο μήνα του έτους.

Μέχρι στιγμής τα νούμερα είναι καλύτερα από τα επίπεδα του 2019 ενισχύοντας τις προσδοκίες και για τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νούμερα για το πρώτο εικοσαήμερο του Φεβρουαρίου δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 2,8% στην επιβατική κίνηση με τα στελέχη του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας να σχολιάζουν πως η χρονιά «ξεκίνησε σωστά».

Η εικόνα βελτιώνεται και από τις αεροπορικές που επιστρέφουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 1,447 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 3,9% έναντι του Ιανουαρίου του 2019.

Ακόμη μεγαλύτερη, κατά 5%, ήταν η αύξηση της διεθνούς κίνησης που άγγιξε τις 990 χιλιάδες.

Η κίνηση εσωτερικού έφθασε τις 458 χιλιάδες επιβάτες, αυξημένη επίσης, έναντι του Ιανουαρίου του 2019 κατά 1,8%.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 το αεροδρόμιο της Αθήνας ανέκαμψε με ταχύτερους ρυθμούς από άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, έχοντας επιτύχει συνολική επιβατική κίνηση 22,73 εκατομμυρίων, λίγο χαμηλότερα σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα, έχοντας ανακτήσει το 89% των επιδόσεων του 2019.

Πρώτη αγορά όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού ήταν η Γερμανία έχοντας ανακάμψει σε ποσοστό 85% και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο αγορές από τις οποίες προέρχεται και ο μεγαλύτερος όγκος εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα