Οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό το κυνήγι κατά των εταιρειών κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας τες σε επώδυνους συμβιβασμούς. Σειρά αυτή τη φορά έχει το ανταλλακτήριο KuCoin, εκ των κορυφαίων διεθνώς.

H εταιρεία, λοιπόν, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης αποδεχόμενη πρώτον να μπλοκάρει από την πλατφόρμα της όλους τους χρήστες που κατοικούν στην συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία και δεύτερον να πληρώσει πρόστιμο ύψους 22 εκατ. δολαρίων.

Η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς είχε καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας, που έχει έδρα τις Σεϋχέλλες, τον περασμένο Μάρτιο κατηγορώντας την πως δεν είχε προχωρήσει στην απαιτούμενη εγγραφή της ως ανταλλακτηρίου στην πολιτεία, οπότε να υπόκειται και στους σχετικούς ελέγχους για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ, πριν ξεκινήσει να επιτρέπει σε επενδυτές από την περιοχή να κάνουν αγοροπωλησίες σε crypto.

«Οι εταιρείες crypto οφείλουν να καταλάβουν πως θα πρέπει να παίζουν με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και για τα έτερα χρηματοοικονομικά ιδρύματα» ξεκαθάρισε η εισαγγελέας.

Το KuCoin θα κλείσει όλους τους λογαριασμούς χρηστών-κατοίκων της Νέας Υόρκης μέσα στις επόμενες 120 ημέρες, ενώ θα στερηθεί και του δικαιώματος να ανοίξει μελλοντικά λογαριασμούς σε κατοίκους της πολιτείας. Παράλληλα δε, οι τωρινοί χρήστες δεν θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές και να αποσύρουν τα χρήματα τους από την πλατφόρμα τις πρώτες 30 ημέρες, αφήνοντας τους περιθώριο μόλις 90 ημερών για να αποσύρουν τα κεφάλαια τους.

Υπόψη πως η εισαγγελία της Νέας Υόρκης έχει επίσης καταθέσει αγωγή, τον Οκτώβριο, κατά της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Genesis Global και της μητρικής της Digitial Currency Group, ενώ τον Ιούνιο κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 1,8 εκατ. δολαρίων με το ανταλλακτήριο CoinEx.

Διαβάστε ακόμη: